Consumatorii români, întreprinderile mici şi mijlocii, serviciile sociale şi industria critică nu vor fi afectate de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale, informează Guvernul.
"România va avea asigurat necesarul pentru iarna 2022 - 2023. Rezervele de gaze ale ţării reprezintă 55%, adică peste nivelul obligatoriu de 46% prevăzut pentru 1 august 2022. Menţinând acest ritm accelerat putem ajunge la o capacitate a depozitelor de cel puţin 80% înainte de 1 noiembrie", arată Executivul, marţi, într-o postare de pe Facebook.
Potrivit Guvernului, disponibilitatea surselor interne de gaze naturale şi profilul de consum al ţării noastre, corelat cu pachetul guvernamental de protecţie a cetăţenilor şi economiei, sunt elemente ce garantează asigurarea necesarului de consum pentru iarna 2022 - 2023.
Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat marţi un plan de reducere coordonată a consumului lor de gaz, pentru a ajuta astfel Germania şi a diminua dependenţa faţă de Moscova, după o nouă scădere drastică a livrărilor ruseşti prin conducta Nord Stream 1, a anunţat Preşedinţia cehă a Consiliului UE.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Sondaj INSCOP 72.5% dintre români consideră că aderarea la UE a adus avantaje, însă doi din trei se „simt cetățeni de mâna a doua în Europa”
72.5% dintre români consideră că aderarea la Uniunea Europeană a adus mai multe avantaje decât dezavantaje, însă însă doi din trei români se consideră cetățeni „de mâna a doua în Europa”, doar 29.1% fiind în dezacord cu afirmația, potrivit unui sondaj INSCOP.
O săptămână fără apă caldă și căldură în Sectorul 6. O avarie la Cet-vest va fi rezolvată abia pe 24 și 25 ianuarie
Mii de oameni din Sectoarele 5 și 6 din Capitală stau în frig de câteva zile din cauza unei defecțiuni la centrala care alimentează zona. Reprezentanții Elcen spun că problema nu se poate rezolva rapid și cel mai probabil va mai dura.
Scandalul copiilor maltratați din Mureș continuă. CRJ îi cere premierului Ciolacu să se implice în favoarea copiilor din centre
Apar noi detalii revoltătoare în cazul căminelor groazei din Mureș. Banii pentru indemnizațiile de hrană și voucherele de vacanță destinate angajaților DGASPC Mureș, depășeau cheltuielile cu mâncarea și medicamentele pentru copiii din centre.
Nemulțumiri în Sectorul 4. Oamenii refuză să plătească taxa de 540 de lei pe an pentru mașinile fără loc de parcare
În Sectorul 4 al Capitalei, noua taxă de 540 de lei pe an pentru proprietarii de mașini fără loc de parcare continuă să stârnească nemulțumire. Aproape 10 mii de cetățeni au semnat o petiție online
Taxa pe gunoi a crescut, în marile orașe din România, de la 1 ianuarie 2025
Taxa pe salubrizare a crescut de la 1 ianuarie în marile orașe. La Craiova, de două ori în jumătate de an, iar la Constanța anul acesta a avut loc o creștere de la 8 lei la 20 de lei de persoană. Mulți oameni află de aceste majorări abia când ajung la ghișeu să-și plătească taxele și impozitele.
Proteste AUR, în fața prefecturilor din țară. Manifestanții contestă anularea alegerilor prezidențiale
Mii de membri și susținători AUR s-au adunat sâmbătă în fața prefecturilor din toată țara. Protestează față de anularea alegerilor prezidențiale și cer demisia președintelui Klaus Iohannis.