Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România susține modernizarea armatei din Republica Moldova. Șeful armatei române discută la Chișinău programe de consolidare a apărării

România va contribui la consolidarea capacităților de apărare ale Republicii Moldova. Asigurările au fost date de șeful statului major al armatei române, generalul Vlad Gheorghiță, care se află într-o vizită de trei zile la Chișinău.

Șeful armatei române, care s-a întâlnit cu ministrul moldovean al Apărării, a spus că țara noastră va susține proiecte de modernizare a armatei și de instruire a militarilor moldoveni.

De asemenea, Bucureștiul va ajuta Chișinău să facă față amenințărilor hibride externe. Pe lângă discuțiile cu reprezentanți din armata moldovenească, Vlad Gheorghiță are programate întâlniri cu președintele Maia Sandu, dar și cu conducerea Parlamentului.

Și președintele Klaus Iohannis, a pledat de mai multe ori ca NATO, în efortul de consolidare a flancului estic, să crească asistența pentru Republica Moldova.

Autoritățile de la Chișinău au declarat în repetate rânduri că Rusia încearcă să blocheze parcursul european al țării și că urmărește înlocuirea conducerii proeuropene cu o administrație pro-rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE