Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reședința lui Benjamin Netanyahu, vizată de o dronă din Liban. Salvă de rachete trimisă spre o bază militară

O dronă lansată din Liban a lovit orașul israelian Cezareea, aflat pe coasta Mării Mediterane. Potrivit oficialilor de la Tel Aviv, drona ar fi vizat reședința privată a premierului Benjamin Netanyahu.

19/10/2024 , 15:26

Prima reacție a lui Netanyahu, după ce locuința sa a fost atacată cu drone

La scurt timp, a venit și prima reacție a lui Netanyahu: „În urmă cu două zile, noi l-am eliminat pe teroristul Yahya Sinwar, creierul care a pus la cale măcelul și violurile acelea, cel care a ars copiii de vii. Așa că l-am eliminat și o să ne continuăm lupta și cu ceilalți teroriști care aparțin de grupările proxy iraniene. Vom câștiga acest război."

Întrebat dacă există ceva ce l-ar face să dea înapoi, Netanyau a spus: „Nu”.

Reședința lui Benjamin Netanyahu, vizată de o dronă din Liban

Nu au fost victime, a declarat armata israeliană, fără a oferii mai multe detalii.

"În ultima oră, au fost identificate trei vehicule aeriene fără pilot care traversau din Liban spre teritoriul israelian. Două dintre ele au fost interceptate şi un al treilea a lovit în zona din Cezareea", se arată în comunicatul Armatei israeliene.

Publicația Wall Street Journal scrie că nici Netanyahu, nici familia sa nu se aflau în casă în acel moment.

Înainte de acest incident, armata israeliană anunțase că o dronă a fost lansată din Liban și că a lovit o clădire. Unele surse spun că imobilul ar fi exact casa lui Netanyahu, fără însă a preciza dacă drona a și lovit ținta.

Netanyahu are două reședințe private, una în Cezareea și alta în Ierusalim, iar reședința oficială este la Beit Aghion și se află în prezent în renovare.

În septembrie, rebelii Houthi din Yemen au lansat o rachetă balistică spre aeroportul Ben Gurion exact când avionul lui Netanyahu ateriza. Racheta a fost interceptată.

Alte două drone lansate din Liban au fost interceptate de armata israeliană. Atacul nu a fost revendicat deocamdată de gruparea libaneză Hezbollah, susținută de Iran, sau de vreo altă grupare militantă.

Ulterior, Hezbollah a trimis „o salvă mare de rachete” spre o bază militară israeliană aflată la nord de Haifa. A fost o răzbunare pentru atacurile israeliene asupra satelor din sudul Libanului, după cum a anunțat gruparea libaneză.

Postul de radio al Armatei israeliene a raportat cel puțin un deces și 13 răniți în urma acestor atacuri cu rachete. Armata IDF spune că ar fi fost cel puțin 55 de rachete lansate sâmbătă dimineață. Ulterior, într-un comunicat, israelienii au spus că numărul a ajuns la 180.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE