Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Curtea de Apel București obligă BEC să soluționeze cererile de renumărare, după solicitările REPER. Decizia nu este definitivă

Update: În primă instanță, Curtea de Apel Bucuresti a obligat BEC la soluționarea cererilor de renumărare și nu la renumărare, așa cum se afirmă în media, spun surse oficiale BEC.

Știrea inițială: Voturile pentru alegerile europarlamentare ar putea fi renumărate în mai multe secții. Decizia a fost luată de judecătorii Curții de Apel București și nu e definitivă.

”Decizie fără precedent: Curtea de Apel Bucureşti obligă BEC să dispună renumărarea buletinelor de vot din mai multe secţii de votare pentru alegerile europarlamentare.

Deputaţii Oana Cambera şi Andrei Lupu au câştigat în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, în numele Partidului REPER anularea mai multor decizii ale Biroului Electoral Central şi renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare, în mai multe judeţe şi secţii de vot, inclusiv în controversata secţie nr. 282 din Tunari din Ilfov, unde a votat deputata de Ilfov”, se arată într-un comunicat de presă al REPER.

Reacția REPER

REPER precizează că Biroul Electoral Central este obligat, prin decizia Curţii de Apel, să înceapă renumărarea buletinelor de vot în mai multe secţii de votare din ţară pentru alegerile europarlamentare, iar acest lucru ar putea avea un efect direct asupra rezultatului final al alegerilor.

„Astăzi am reuşit să punem frână încă o dată abuzurilor tuturor celor numiţi să mimeze munca şi democraţia. În acest moment, mai multe secţii din ţară vor trebui să renumere voturile oamenilor şi să-l respecte. Vor fi multe lucruri de explicat dacă de la zero ajungi la câteva zeci de voturi sau sute de voturi şi va trebui să ne lămurim dacă acestea pot fi încadrate la erori umane sau rea-credinţă. Cu sprijinul domnului avocat Dragoş Popa, putem spune că astăzi am făcut un pas în respectarea opţiunii oamenilor”, a afirmat Andrei Lupu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE