Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Referendum pentru interzicerea Airbnb, într-o zonă din Budapesta

Locuitorii din Terézváros - al șaselea district din Budapesta - se vor prezenta la urne în curând pentru a vota cu privire la interzicerea închirierilor pe termen scurt Airbnb.

În cadrul referendumului, locuitorii vor spune dacă ar trebui să i se interzică companiei de închirieri pe termen scurt Airbnb să funcționeze în zona lor.

Închirierile pe termen scurt duc la creșterea prețului proprietăților

Aproximativ 7% din locuințele din cartier, echivalentul a 2 200 de proprietăți, sunt ocupate în prezent ca locuințe private.

Cei care sunt împotrivă spun că opțiunile de cazare pe termen scurt aduc beneficii economiei locale, dar determină și creșterea prețurilor proprietăților.

Nu există un prag pentru referendum

Primarul de sector, Tamas Soproni, a declarat că nu există un prag de referendum pentru ca propunerea să fie susținută, însă câteva mii de persoane trebuie să voteze în favoarea ideii pentru a semnala administrației locale că trebuie să se ocupe serios de această problemă.

„Din păcate, motivul pentru care punem această întrebare este că nu avem altă opțiune legislativă. Municipalitățile nu pot face prea multe”, a spus el.

Un localnic spune că nu crede că o „interdicție generală” este abordarea corectă, dar industria ar trebui reglementată. Cu toate acestea, el recunoaște că acest lucru în sine ar putea da bătăi de cap.

Mai multe orașe din Europa vor interzicerea Airbnb

„Cu acest tip de reglementare, sursa unor probleme rămâne”, a declarat el pentru Euronews.com.

Măsura vine ca urmare a faptului că alte orașe europene, precum Barcelona din Spania, au limitat numărul de chirii pe termen scurt oferite sau și-au exprimat dorința de a elimina complet serviciile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE