Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul mesaj al premierului slovac după ce a fost împușcat. Ce spune Robert Fico despre atacatorul său

Robert Fico a făcut primele declaraţii publice după tentativa de asasinat. Premierul slovac în vârstă de 59 de ani a transmis, miercuri, un mesaj video și a vorbit despre cel care a încercat să îl omoare, printre altele, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres. Robert Fico a fost împușcat în plină stradă, la jumătatea lunii mai, de un bărbat în vârstă de 71 de ani.

Robert Fico, primele declaraţii publice după ce a fost grav rănit de gloanţe într-o tentativă de asasinat

În mesajul video, Fico vorbește calm și cu pauze.

Premierul slovac spune că nu crede că tentativa de asasinat asupra lui a fost doar o acţiune a unui „nebun singuratic”, descriindu-l pe acesta drept un activist al opoziţiei şi un „mesager al urii” acestei opoziţii. Ba mai mult, Fico precizează că „îl iartă” pe suspect şi că nu va începe o acţiune judiciară împotriva lui.

„Pe 15 mai, un activist al opoziţiei slovace a încercat să mă asasineze din cauza opiniilor mele politice”, a spus Fico.

„Nu am niciun sentiment de ură faţă de necunoscutul care a tras asupra mea. Îl iert şi îl las să mediteze în capul său asupra a ceea ce a făcut şi de ce a făcut-o”, a mai adăugat el.

În prezent, suspectul în vârstă de 71 de ani, care l-a împușcat pe premierul slovac în plină stradă la jumătatea lunii mai, este arestat. Fico ieșea, în acea zi, de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Individ înarmat era strecurat într-un grup de oameni și a tras cinci gloanţe, dintre care patru l-au nimerit pe premier. După ce a fost operat de două ori, în stare critică, el a fost externat pe 31 mai şi îşi continuă recuperarea la domiciliu în momentul de față. Și-ar putea relua activitatea cât de curând, spune el.

„Dacă totul decurge conform aşteptărilor, aş putea să-mi reiau lucrul progresiv la cumpăna lunilor iunie şi iulie”, a ținut Robert Fico să menționeze în mesajul transmis miercuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE