Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Presă: Cauzele prăbuşirii elicopterului preşedintelui Raisi au fost condiţiile meteo şi supraîncărcarea

Elicopterul în care se afla președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a depășirii capacității de încărcare, ducând la decesul acestuia, conform unei surse de securitate citate miercuri de agenția de știri semioficială Fars, transmite Reuters.

Un raport preliminar al armatei iraniene, emis în luna mai, nu identificase până atunci dovezi care să sugereze un act criminal sau un atac deliberat.

„Ancheta referitoare la prăbușirea elicopterului în care se afla ayatollahul Raisi a fost finalizată (...) și există certitudinea că a fost un accident”, a declarat sursa de securitate, al cărei nume nu a fost dezvăluit de agenția Fars.

Potrivit aceleași surse, două factori principali au condus la tragedie: vremea nefavorabilă pentru zbor și faptul că elicopterul transporta o greutate prea mare, ceea ce a provocat impactul cu un munte.

Investigațiile au mai relevat că elicopterul avea la bord două persoane în plus față de numărul permis de protocoalele de securitate, a adăugat sursa pentru Fars.

Ebrahim Raisi, un politician ultraconservator și unul dintre posibilii succesori ai liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, și-a pierdut viața în urma prăbușirii elicopterului într-o zonă muntoasă, în apropierea graniței cu Azerbaidjan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE