Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițiști atacați cu cuțitul de traficanții de migranți. Doi agenți de la frontieră au fost răniți 

Doi polițiști de frontieră au fost înjunghiați de traficanții de migranţi, într-o parcare de pe autostrada A1 Timisoara-Arad. Agenții au tras 13 focuri de armă pentru a-i prinde pe atacatori, însă doi dintre aceștia au reușit să fugă. 

Totul s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri, într-o parcare de pe autostradă. Mai mulți agenți din cadrul Inspectoratului Poliției de Frontieră Timișoara aveau misiunea să supravegheze și să prindă în flagrant un grup de migranți și pe călăuzele lor. În momentul în care migranții urmau să fie îmbarcați într-un TIR, polițiștii i-au somat să se oprească și au încercat să îi rețină, însă unul dintre traficanți i-a atacat pe oamenii legii cu un cuțit. Doi dintre ei au fost răniți, iar transfugii și călăuzele lor au reușit să fugă.  

Mihaela Leș, Poliția de Frontieră: ”Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 13 focuri de armă pentru prinderea și reținerea migranților și persoanelor suspecte de călăuzire. Pentru depistarea acestora s-a organizat și un dispozitiv de căutare, folosindu-se în acest sens echipament de tip dronă precum și o autospecială cu termoviziune.” 

Polițiștii urmăreau de mai multă vreme gruparea de trafic de migranți

Gruparea de trafic de migranți se îndrepta spre vestul Europei. Agenții au reușit să rețină o parte din migranți și o călăuză, provenind din Nepal, Siria și Congo. Ulterior, forțele de ordine au reținut alți doi cetățeni străini, din Afganistan și Guineea. 

Polițiștii au sporit numărul efectivelor, au început căutările și la câteva ore distanță anunțau că două călăuze fuseseră prinse. În momentul de față caută pe cea de-a treia călăuză. Îmi spuneau polițiștii că în momentul de față opt dintre migranți au fost reținuți și urmează să fie audiați.

Cei doi polițiști răniți au fost duși la spital și ulterior externați, starea lor fiind bună. Pentru prinderea celor doi traficanți rămași în libertate au fost mobilizați polițiști de frontieră din cadrul mai multor structuri de pe raza județului Timiș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE