Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, vizită istorică în Mongolia. Este pentru prima dată când un Suveran Pontif ajunge în această țară

Papa Francisc a ajuns în Mongolia, într-o nouă vizită apostolică. Este pentru prima dată când un Suveran Pontif ajunge în această țară din Asia de est, vecină doar cu Rusia și China. În Mongolia locuiesc doar 1.500 de catolici, principala religie fiind budismul. Pe lângă asta, mulți mongoli sunt adepţi ai tradiţiilor şamanice. Vaticanul și-a propus să promoveze dialogul între religii. 

Mongolia este cea mai mare țară fără ieșire la mare din lume, dar are o populație de puțin peste trei milioane. Comunitatea catolică este, la fel, foarte mică, Iar Biserica Catolică a apărut abia în anii `90.

”Mongolia pare o țară vastă, dar cu puțini locuitori. O populație mică, dar cu o mare cultură. Cred că ne va face bine să înțelegem această tăcere atât de lungă, atât de profundă”, a menționat Papa Francisc. 

Papa Francisc se va întâlni cu catolici din Mongolia, dar și cu lideri ai guvernului și ai societății civile. Analiștii se așteaptă ca vizita Suveranului Pontif să transmită un mesaj de pace în condițiile în care Mongolia se învecinează Rusia, țară care a declanșat un război în Ucraina și cu China, țară care nu a condamnat niciodată politica agresivă a Moscovei. 

”Acest eveniment este despre libertatea religioasă. Este important ca toată lumea să participe, pentru a face lumea în care trăim mai prietenoasă și probabil, pentru a aborda problemele cu care se confruntă întreaga lume. Așadar, cred că va fi transmis un mesaj de pace pentru întreaga lume”, a explicat Jargail Saikhan Damadarjaa, analist politic. 

Vizita lui Papa Francisc în Mongolia se va încheia luni. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE