Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. Prin proiectele derulate de Holcim tinerii au posibilitatea de a învăța alături de mentori dedicați

Târgul de cariere organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), POLIJobs, care conectează companiile inovatoare cu unii dintre cei mai străluciți studenți ingineri, a ajuns la cea de-a V-a ediție și va avea loc în perioada 16-17 noiembrie.

60 de companii de top din domeniul ingineriei au pregătit numeroase oportunități de carieră: programe de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, entry-level, middle-level sau senior level.

Holcim România, printre companiile participante

Printre companiile participante se numără și Holcim, care activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului.

Atragerea de noi talente este o preocupare constantă pentru Holcim, mai ales în contextul creșterii și al dinamicii pieței.

„Cele mai importante preocupări pe care le avem și care survin și din specificul activității în sectorul construcțiilor sunt: identificarea de forță de muncă calificată, atragerea tinerelor generații către acest profil de activitate și, ca întotdeauna, menținerea sănătății și siguranței angajaților noștri, cu tot ceea ce această perioadă a adus nou. Grupul de companii Holcim și-a extins activitatea în ultimii ani, ca urmare a strategiei noastre de creștere și diversificare a portofoliului de produse și servicii, astfel încât o preocupare importantă pentru organizație din perspectiva resurselor umane este valorificarea oportunităților de dezvoltare pe care le putem oferi angajaților noștri în acest context,” a explicat Holcim, printr-un comunicat.

Cum găsește angajatorul un limbaj comun cu noua generație de angajați?

„Suntem un grup de companii cu linii de business complexe și diverse (producție de ciment, beton, agregate, prefabricate și BCA, servicii de mediu) și astfel putem oferi trasee de dezvoltare care să acceseze mai multe arii de activitate. Programele de dezvoltare pe care le avem pentru tânăra generație acoperă mai multe paliere; avem parteneriate care susțin tinerii din gimnaziu și licee, care dezvoltă oferta școlilor vocaționale din comunitățile în care ne aflăm, dar și programe care adresează nivelul universitar,” a explicat Holcim, printr-un comunicat.

Holcim pune accentul pe facilitarea accesului tinerilor la un loc de muncă, odată cu finalizarea studiilor. De aceea, compania derulează numeroase programe de internship, care oferă tinerilor ocazia de a învăța alături de mentori dedicați.

„Un proiect de anvergură care susține de asemenea dezvoltarea tinerilor și a comunităților locale unde ne desfășurăm activitatea este Școala Tehnică Holcim, prin care pregătim tineri absolvenți de liceu pentru o carieră în industria construcțiilor. Programul de școlarizare propus de către Holcim este gratuit și recunoscut de către Ministerul Muncii și cel al Educației. Acesta durează doi ani, iar la finalul anilor de studiu tinerii absolvenți vor obține diploma de tehnician în industria cimentului și vor avea posibilitatea de a se angaja în compania noastră. Alături de Școala Tehnică Holcim de la Aleșd, mai pot fi menționate proiectele: Exploratori de viitor, Profesii Bine Cimentate, Atelierele Holcim, ABCdar verde,” a explicat Holcim, printr-un comunicat.

Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE