Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

OpenAI își crește valoarea la 157 de miliarde de dolari. Compania a crescut cu peste 70 de miliarde în ultimele 9 luni

OpenAI a anunțat miercuri că a finalizat o operațiune de strângere de fonduri în valoare de 6,6 miliarde de dolari. Start-up-ul a crescut cu peste 70 de miliarde de dolari în ultimele 9 luni.

După această rundă de strângere de fonduri, condusă de firma de investiții Thrive Capital, valoarea companiei OpenAI ar fi ajuns la 157 de miliarde de dolari, potrivit surselor New York Times. Microsoft, producătorul de cipuri Nvidia, conglomeratul tehnologic SoftBank și firma de investiții MGX din Emiratele Arabe Unite investesc de asemenea bani în OpenAI.

Compania a dat startul boom-ului IA în 2022, odată cu lansarea chatbot-ului său, ChatGPT, declanșând o cursă între companii pentru dezvoltarea unei tehnologii similare. Totodată veniturile companiei OpenAI cresc rapid. Start-up-ul se așteaptă la vânzări de aproximativ 3,7 miliarde de dolari în acest an, potrivit documentelor financiare analizate de New York Times. Compania are în prezent aproximativ 1.700 de angajați, după ce a adăugat peste 1.000 în ultimele nouă luni.

Thrive Capital a investit aproximativ 1,3 miliarde de dolari în OpenAI, 750 de milioane de dolari provenind din fondul propriu și 550 de milioane de dolari de la alți investitori.

Între timp, utilizarea chatbot-ului a luat amploare. „În fiecare săptămână, peste 250 de milioane de oameni apelează la ChatGPT”, a declarat Sarah Friar, directorul financiar al OpenAI.

De asemenea, OpenAI se află de mult timp în discuții pentru a se restructura ca o companie cu scop lucrativ. Dar acest lucru nu se va întâmpla până anul viitor, potrivit surselor NYT. Conform termenilor noii runde de investiții, OpenAI are la dispoziție doi ani pentru a se transforma într-o întreprindere cu scop lucrativ sau finanțarea sa se va transforma în datorie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE