Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olanda - Turcia 2-1. Olandezii merg în semifinalele EURO 2024

Olanda s-a calificat în semifinalele EURO 2024, după ce a învins Turcia cu 2-1 în sferturi. O echipă a Turciei care a arătat că merita să ajungă în primele patru echipe de la acest turneu final.

Turcii au marcat primii, în prima repriză, prin reușita lui Akaydin din minutul 35. Olandezii au întors meciul în mai puțin de 10 minute, în repriza a doua, și și-au asigurat calificarea în semifinalele EURO 2024.

Olanda va juca în semifinale contra Angliei, care a trecut de Elveția în sferturi, după executarea loviturilor de departajare.

Olanda - Turcia 2-1

A marcat: De Vrij 70', Gapko 76' / Akaydin 35'

Min 76: GOL OLANDA. Cody Gapko marchează norocos, din cădere.

Min 70: GOL OLANDA. De Vrij marchează după o centrare primită de la Memphis Depay

Min 35: GOL TURCIA. Samet Akaydin înscrie cu capul după o centrare primită de la Arda Guler

Olanda - Turcia, în sferturi la EURO 2024

Olandezii vin după ce au eliminat România cu un 3-0 care a arătat diferența de valoare, însă un meci în care Tricolorii au luptat cât au putut.

Batavii nu au impresionat în grupe și au prins greu un loc în optimi, abia de pe poziția a treia a grupei. Olandezii s-au și motivat cu România, după ce fuseseră certați de fani și de presă, pentru jocurile de până atunci.

Turcii au arătat același stil ca întotdeauna, cu individualități bune, jucători de talent, dar inconstanți în joc și cu lipsă de disciplină tactică. Totuși, Naționala Semilunei s-a calificat în sferturi.

Selecționerul Olandei, Ronald Koeman, nu se va putea baza pe fundașul central Matthijs de Ligt, accidentat.

De cealaltă parte, italianul Vincenzo Montela nu-i va putea folosi pe suspendații Orkun Kokcu și Ismail Yuksek, iar fundașul central Merih Demiral a fost suspendat și el două meciuri de UEFA, pentru un gest interzis. Tocmai Demiral este cel care a marcat acea dublă din jocul cu Austria, care a dus Turcia în sferturi.

Olanda - Turcia. Rezultatele echipelor la EURO 2024

Olandezii au scârțâit în grupe. Au început cu o victorie așteptată în fața Poloniei (3-1), au remizat cu Franța (1-1), după un joc modest de ambele părți, iar apoi au pierdut cu 2-3 în fața Austriei. În optimi a urmat acel 3-0 cu România.

De partea cealaltă, Turcia a avut două victorii în grupe, 3-1 cu Georgia și 2-1 cu Cehia, dar și un 0-3 usturător cu Portugalia și s-a calificat de pe poziția a doua. În optimi, a fost acel 2-1 cu Austria.

Olanda - Turcia, echipele de start:

Olanda: Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake - Schouten, Simons, Reijnders - Bergwijn, Gakpo, Depay

Turcia: Gunok - Muldur, Akaydin, Bardakci, Kadioglu, Ayhan - Ozcan, Yildiz, Calhanoglu, Yilmaz - Guler

În meciurile directe, Olanda are șase victorii, Turcia s-a impus de trei ori, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Ultima întâlnire a fost una tristă pentru turci. A fost un 1-6 în 2021, în calificările pentru Cupa Mondială din Qatar. În tur s-au impus turcii cu 4-2. Însă cea mai consistentă victorie a Turciei a fost în septembrie 2015, când a fost 3-0 în preliminariile pentru Euro 2016.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE