Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în nordul Franței. Sunt cel puțin 13 morți

O ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în nordul Franței, în Canalul Mânecii. Mai multe echipe medicale s-au deplasat de urgență la fața locului și au declanșat o operațiune de salvare, însă au constatat că sunt cel puțin 13 morți, iar multe persoane se află în stare critică. La fața locului au fost mobilizate și avioane.

O ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în nordul Franței. Sunt cel puțin 13 morți

Barca transporta peste 50 de migranți și s-a răsturnat după ce „fundul ei s-a spart. Este o mare dramă”, așa cum a declarat Olivier Barbarin, primarul orașului Le Portel, citat de Euronews. În portul Boulogne-sur-Mer, a fost înființat un post de prim ajutor pentru tratarea victimelor.

Ambarcațiunea a început să aibă probleme în apropiere de localitatea Gris-Nez și toți cei aflați la bord au ajuns în apă. Temperaturile apei mării în acea zonă este de aproximativ 20 de grade Celsius.

Investigatorii cred că barca se îndrepta spre Marea Britanie, prin Canalul Mânecii, care este o cale navigabilă aglomerată și adesea periculoasă. Acea zonă este folosită des de migranți, iar în acest an, până acum, cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața sau au fost date dispărute în timp ce încercau să ajungă în Marea Britanie, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație. Doar în ultimele șapte zile, cel puțin 2.109 de migranți au încercat să traverseze Canalul Mânecii cu bărci mici, potrivit datelor Ministerului de Interne din Regatul Unit. Datele includ persoanele salvate în Canalul Mânecii sau la sosire.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și premierul Marii Britanii, Keir Starmer, au discutat pe larg această problemă la o întâlnire de săptămâna trecută, care a avut loc la Paris.

Nu doar Regatul Unit și Franța se confruntă cu o criză a imigranților, ci mai multe țări europene care se luptă să combată trecerile ilegale de frontieră și încearcă să ofere rute sigure pentru cei care doresc să intre pe continent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE