Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ninsori puternice în Africa de Sud, un fenomen neobișnuit. Mai multe drumuri, blocate din cauza troienelor

O femeie a murit după ce a rămas blocată toată noaptea într-un microbuz pe o șosea din cauza ninsorilor puternice, un fenomen rar în Africa de Sud. Meteorologii au emis mai multe alerte deoarece condițiile neobișnuit de vreme ar putea pune în pericol viața oamenilor.

Traficul a rămas blocat pe un tronson de aproape 30 de kilometri, în special pe N3, una dintre principalele rute ale ţării, care face legătura între Johannesburg și oraşul Durban, de pe coasta de est a Africii de Sud, a anunțat duminică dimineaţa compania concesionară a drumului.

Ninsori de puternice în Africa de Sud. O femeie a murit din cauza hipotermiei

O femeie de 39 de ani a murit din cauza hipotermiei la spital sâmbătă, după ce şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă blocată pe drum împreună cu alţi pasageri într-un microbuz, au precizat reprezentanții serviciului de urgență Midlands EMS, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

Călătorii au rămas blocaţi în apropierea oraşului Mooiplaas, la aproape 430 de kilometri de Johannesburg. „Au stat în frig toată noaptea, fără pături, fără nimic. Nu erau pregătiţi pentru asta”, a declarat Robertson pentru postul ENCA.

Autoritățile din Africa de Sud au continuat operațiunile de salvare a persoanelor, în condiţii extrem de dificile duminică, în special în jurul pasului Van Reenen, în Munţii Drakensberg, la aproximativ 330 de kilometri sud-est de Johannesburg, a declarat compania concesionară a N3.

Unele maşini au putut fi escortate în afara zonei, însă unele autoturisme abandonate au îngreunat munca drumarilor de a deszăpezi șoselele și a salvatorilor de a ajunge la persoanele aflate în dificultate.

Duminică, autorităţile nu au putut preciza câte persoane şi vehicule erau încă blocate pe drumuri. În unele regiuni, zăpada a ajuns până la doi metri, a indicat sâmbătă organizaţia de promovare a siguranţei rutiere "Arrive Alive" pe X.

În iulie 2023, locuitorii din Johannesburg au fost surprinși după ce a început să ningă, potrivit Africanews. Africa de Sud s-a mai confruntat cu ninsori puternice în august 2012, arată site-ul Snowreport.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE