Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campionii Ionela și Marius Cozmiuc renunță la canotaj. Au fost portdrapelul României la JO 2024

Soții Ionela și Marius Cozmiuc au anunțat că renunță la canotaj. Cuplul de campioni mondiali a purtat drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din acest an, acolo unde Ionela a câștigat o medalie de argint, în proba de dublu vâsle, categpria ușoară.

Campionii Ionela și Marius Cozmiuc renunță la canotaj

Marius Cozmiuc, canotor: "Pentru mine, cel mai frumos moment a fost când am cunoscut-o pe Ionela. După care au început să vină și rezultatele."

Ionela și Marius Cozmiuc au decis să se retragă din sport pentru că doresc să se bucure mai mult de viața de familie.

Ionela Cozmiuc, canotoare: "Poate pentru Los Angeles (n.r.: Jocurile Olimpice din 2028 se țin la Los Angeles), dacă ne simțim în stare, o să ridicăm două degete sus și o să spunem că suntem aici. Dar deocamdată ne dorim să ne lărgim familia și, de ce nu, copiii noștri să fie viitorii campioni ai canotajului românesc."

La sfârșitul lunii august, Ionela Cozmiuc va participa într-o ultimă competiție, la Campionatul Mondial din Canada. În țară, însă, soții Cozmiuc au vâslit pentru ultima oară cu puțin timp înainte să-și anunțe retragerea, în Campionatul Național.

Marius Cozmiuc, canotor: "Pentru mine, a fost anul trecut o perioadă dificilă, am avut o accidentare foarte serioasă, putea să mă scoată din acest sport. Dar nu mi-am dorit asta, mi-am dorit să revin într-un timp cât mai scurt și să ajung la Jocurile Olimpice. Pentru mine, a fost a patra ediție a Jocurilor."

Cei doi canotori au fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris și au marcat astfel o premieră istorică. Este pentru prima dată în istoria Jocurilor când un cuplu căsătorit poartă drapelul țării.

Ionela Cozmiuc este triplă campioană mondială și europeana și medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de anul acesta.

Palmaresul partenerului ei de viață nu e mai prejos. Marius Cozmiuc este vicecampion olimpic, campion mondial și dublu campion european.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE