Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Misoginismul extrem ar putea fi tratat ca o formă de terorism în Marea Britanie

Yvette Cooper, ministrul de Interne britanic, a cerut revizuirea strategiei de combatere a terorismului pentru a determina cea mai bună modalitate de a aborda amenințările legate de ideologiile dăunătoare. Astfel, misoginismul extrem ar putea fi tratat ca o formă de terorism în Marea Britanie.

Ura față de femei - una dintre tendințele ideologice în plină ascensiune

Analiza, care va fi gata până în octombrie, va examina ura față de femei, despre care guvernul spune că este una dintre tendințele ideologice în plină ascensiune.

Oficialii vor evalua și creșterea extremismului islamist și manifestul extremei dreapta. De asemenea, vor fi studiate cauzele și comportamentul radicalizării tinerilor.

De asemenea, va fi evaluată și creșterea extremismului islamist și manifestul extremei dreapta. Misoginia extremă ar putea fi considerată o formă de terorism pentru prima dată în cadrul planurilor guvernamentale.

Luna trecută, un ofițer de poliție a avertizat că influencerii din mediul online, precum Andrew Tate încurajează tinerii să fie misogini extremi, exact așa cum teroriștii își atrag adepții.

Maggie Blyth, polițist: ”Vor fi influenceri din mediul online foarte puternici care nu sunt supuși reglementărilor și care vor fi capabili să lanseze comentarii misogine și sexiste, dăunătoare în spațiul virtual. Dorim să colaborăm cu industria pentru a face aceste postări inacceptabile”

Influencerii din mediul online, precum Andrew Tate, ar putea încuraja tinerii să fie misogini extremi

Un misogin autoproclamat, Andrew Tate, asemenea fratelui său, Tristan Tate, are interdicție de a părăsi România. Ei sunt judecați pentru viol, trafic de persoane și evaziune fiscală.

Recent, Consiliul Șefilor Poliției Naționale a publicat un raport privind violența împotriva femeilor, încadrându-l drept o urgență națională. În perioada 2022-2023, 3.000 de infracțiuni violente împotriva femeilor și fetelor au fost înregistrate în fiecare zi în Anglia și Țara Galilor. Este echivalentul a 20% din totalul infracțiunilor raportate.

Rachel, cursantă la Jiu-Jitsu: ”Am fost atacată o dată pe stradă și nu am știut cum să mă protejez. Am fost foarte speriată, am fost foarte nervoasă și de aceea învăț acest lucru pentru a mă proteja, dar și pentru a proteja alte femei dacă le văd în dificultate.”

Ministerul de Interne va anunța noua strategie de combatere a extremismului anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE