Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miniştrii de externe UE se reunesc de urgență. Oficialii vor avea discuții privind situaţia din Liban

Miniștrii de externe ai țărilor din Uniunea Europeană vor avea luni după-amiază o întâlnire de urgență pentru a discuta situația din Liban, a anunțat un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al UE, citat de AFP.

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, a chemat miniștrii să participe la o videoconferință, programată pentru ora 17:00 (15:00 GMT), pentru a evalua răspunsul UE la creșterea tensiunilor din Liban, a precizat purtătorul de cuvânt.

Cele 27 de state membre ale UE au poziții divergente în privința modului de abordare a atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza și Libanului, conform AFP.

La o reuniune ONU, vineri, Josep Borrell a exprimat dezamăgirea că "nimeni", inclusiv Statele Unite, nu îl poate "împiedica" pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să continue operațiunile militare împotriva Hamas în Gaza și Hezbollah în Liban.

Luni, forțele aeriene israeliene au desfășurat un atac asupra Beirutului, capitala Libanului, primul atac aerian de acest fel de la începutul conflictelor dintre Israel și Hezbollah, în urmă cu un an. În urma loviturii, trei membri ai unei grupări palestiniene au fost uciși.

Potrivit autorităților libaneze, de la începerea conflictului între Israel și Hezbollah, la mijlocul lunii septembrie, numărul victimelor din Liban a depășit 1.000 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE