Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Militarii ruși avansează din nou în Ucraina. O nouă localitate a fost cotropită în regiunea Harkov

Ucraina nu reușește să oprească invazia rusă din regiunea Harkov. Trupele ruse au cotropit o nouă localitate în zona de frontieră, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova. Iar președintele ucrainean avertizează, citat de presa de la Kiev, că Rusia urmărește asedierea orașului Harkov, al doilea cel mai mare din Ucraina și un puternic centru industrial al țării.

Pe parcursul zilei de duminică armata rusă și-a continuat bombardamentele asupra orașului Harkov. Atacurile durează de câteva zile fără întrerupere. Autoritățile locale anunță zilnic despre victime printre civili.

Totodată, la câțiva kilometri de oraș, se lucrează intens la construcția unei linii fortificate de apărare.

Localnică din Harkov: ”Am fost în bucătărie, am mâncat, mi-am făcut o cafea și m-am dus în altă cameră să o beau. Am auzit o explozie, nu am înțeles unde. Zbura tencuiala, zburau geamurile, totul zbura, nu înțelegeam ce s-a întâmplat. Și apoi a urmat a doua explozie. M-am speriat, am început să fug, dar nu știam unde să fug și ce să fac”

Localnică din Harkov: ”Totul a căzut peste noi. Stăteam întinși și ne uitam la televizor. Deodată toate ferestrele, totul a zburat peste noi. Mi-a rănit ușor piciorul”

Și Ucraina a bombardat bazele militare ale rușilor din peninsula anexată Crimeea. Mai multe canale de Telegram au publicat imagini cu explozii puternice.

La scurt timp, armata ucraineană a anunțat că a distrus în Marea Neagră o nouă navă de război a flotei ruse.

De la începutul războiului, flota rusă din Marea Neagră a pierdut 28 de nave de război.

Între timp, controversata lege privind recrutarea soldaților ucraineni a intrat în vigoare. Kievul face eforturi să suplimenteze trupele pentru a rezista atacurilor masive ale rușilor în zona de nord și nord-est. De altfel, Zelenski avertizează că ofensiva Moscovei în regiunea Harkov s-ar putea intensifica. Ucraina se teme că ar putea pierde al doilea cel mai mare oraș al țării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE