Miliardarul Beny Steinmetz a fost eliberat din arestul poliţiei din Grecia, dar are interdicţie de a părăsi teritoriul acestei ţări. El a fost reținut, duminică, pe Aeroportul din Atena, la intrarea în țară. Omul de afaceri israelian dat în urmărire se afla la bordul unui zbor privat, din directia Tel Aviv.
Magnatul israelian Beny Steinmetz a fost eliberat
Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost eliberat din arestul poliţiei din Grecia, dar are interdicţie de a părăsi teritoriul acestei ţări: Urmează o decizie judecătorească cu privire la mandatul de arestare emis de România, au anunţat luni surse din poliţia elenă.
Mandatul de arestare european împotriva sa a fost emis în numele României pentru acuzaţii referitoare la participarea la o organizaţie infracţională, a declarat un ofiţer de poliţie grec, sub acoperirea anonimatului.
Luni după-amiază, Beny Steinmetz a compărut în faţa unui magistrat, care a decis eliberarea sa pe cauţiune. Există însă anumite restricţii, printre care o interdicţie de călătorie în afara Greciei, în aşteptarea unei decizii judecătoreşti privind arestarea sau extrădarea sa.
Benyamin Steinmetz, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” va fi dus la Parchetul Curții de Apel Atena, au precizat surse judiciare pentru Euronews România.
În noiembrie 2023, Beny Steinmetz a fost pus în libertate, după ce Curtea de Apel din Cipru a respins extrădarea în România. Steinmetz a fost reţinut în Cipru la sfârşitul lui august, în baza unui mandat internațional.
În decembrie 2020, Curtea de Apel București a emis un mandat de executare a pedepsei prin care Beny Steinmetz a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional.
De ce a fost condamnat miliardarul?
În decembrie 2020, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa”.
Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.
Conform DNA, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au constituit, începând din noiembrie 2006, un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prinţul Paul, prin oferire de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor şi instituţiilor care deţineau aceste proprietăţi.
Steinmetz spune că acţiunea în justiţie împotriva sa din România este motivată politic şi că ar fi fost privat de dreptul la un proces corect, scrie Reuters, amintind că mandatul emis de România a fost respins şi de Grecia şi Italia.