Procurorii din statul american Virginia fac cercetări pentru a stabili dacă platformele de socializare ale Meta, compania mamă a Facebook, ar fi facilitat și profitat de pe urma vânzării ilegale de droguri, relatează publicația Wall Street Journal, citată de Reuters.
Anchetatorii americani au trimis citații în 2023 și au adresat întrebări în cadrul unei anchete a marelui juriu penal. De asemenea, au solicitat date referitoare la conținut pe tema drogurilor sau referitoare la vânzarea ilicită de droguri prin intermediul platformelor Meta.
- Audieri în Congresul SUA. Mark Zuckerberg și-a cerut scuze personal familiilor afectate de abuzuri online: ”Nimeni nu ar trebui să treacă prin asta”
- Meta va înfiinţa o echipă pentru a combate dezinformarea cu ajutorul Inteligenței Artificiale
- 20 de ani de Facebook. Cum a apărut rețeaua de socializare pe care un sfert din populația de pe glob o folosește
Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a contribuit, de asemenea, la anchetă, mai precizează Wall Street Journal. Publicația mai precizează că astfel de investigații nu duc întotdeauna la punerea sub acuzare pentru infracțiuni.
"Vânzarea de droguri ilicite este împotriva politicilor noastre și ne implicăm pentru a găsi și a elimina acest conținut din serviciile noastre. Meta cooperează în mod proactiv cu autoritățile responsabile cu aplicarea legii pentru a ajuta la combaterea vânzării și răspândirii de droguri ilicite", a precizat un purtător de cuvânt al companiei Meta, conform sursei citate.
Procuratura și o purtătoare de cuvânt a FDA au refuzat să comenteze pe această temă, arată WSJ.
Președintele pentru afaceri globale al Meta, Nick Clegg, a anunțat vineri că Meta s-a alăturat Departamentului de Stat al SUA, Biroului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate și Snapchat pentru a contribui la combaterea vânzării de droguri sintetice online și la educarea utilizatorilor cu privire la riscurile asociate.