Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu spune că au fost două „lovituri de PR politic” care i-au adus costuri foarte mari în campanie

Premierul Marcel Ciolacu, candidat al PSD în turul I al alegerilor prezidenţiale de duminica trecută, a declarat, joi seara, că buna credinţă este cel mai mare defect al său şi a menţionat că au existat două lovituri de PR politic în campania electorală care au adus costuri foarte mari PSD şi lui.

„Am fost întrebat de o colegă de-a dumneavoastră care e cel mai mare defect al meu. Am spus - buna credinţă. Normal că mi-a spus că e o calitate. Nu e. În politică nu este o calitate. Eu am crezut, pentru că am reuşit totuşi în zona guvernamentală şi e o realitate, invesţiile sunt o realitate, echilibrul macroeconomic e o realitate, faptul că, în sfârşit era o percepţie că România merge în direcţia bună, am crezut că pot schimba şi abordarea din campania electorală, cu toate că realizam că această ură a fost cumva cultivată în societatea românească mai ales de ultimii doi preşedinţi ai României. Şi m-am înşelat. Nu am putut schimba. Campania electorală a fost tot sub un semn al urii şi de aici s-a declanşat acest mecanism şi nevoia de un candidat nou. A fost o campanie cu foarte multe atacuri, foarte puţin explicat programul fiecărui partid, ce se doreşte, ce s-a făcut”, a spus Ciolacu, la Antena 1.

Acesta a menţionat că au fost două lovituri de PR politic în timpul campaniei pentru prezidenţiale care au adus costuri foarte mari PSD şi candidatului Marcel Ciolacu.

„Prima lovitură a fost cu domnul Becali care a zis că a avut un aranjament, că a vorbit cu cineva la telefon. În acel moment cumva, inerţial, anumite voturi între simpatizanţii partidului sau ai mei, personal, s-au direcţionat către domnul Simion fără ca cineva din partid să organizeze acest lucru. Eu am cunoştinţe care mi-au spus în ziua votului că au fost la vot şi au votat cu Simion, ca să îmi facă bine. (...) Acum e a doua lovitură în care europarlamentarul AUR Terheş face o contestaţie la CCR. Normal că membrii CCR trebuia sa ia în discuţie acea contestaţie. A dat nişte elemente foarte clare, anumite secţii unde voturile de la domnul Orban s-au contabilizat la candidatul Lasconi. Am văzut decizia, decizia a fost 9 la 0. Deci toată lumea a votat pentru acest lucru. Acum cumva iarăşi se încearcă o manipulare bine pusă la punct, 'să se întoarcă Ciolacu şi PSD uite cum vrea să-şi trimită candidatul'. Fals. Eu am fost primul care am ieşit, am şi felicitat-o pe doamna Lasconi, i-am telefonat şi i-am zis, îţi doresc baftă, eu am ieşit din joc", a mai afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Voi pleca din Palatul Victoria mândru. Nu am făcut rău României”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că va pleca din Palatul Victoria „mândru”, pentru că nu a făcut niciun rău României şi că a înţeles mesajul românilor.

„Am crezut că o campanie pozitivă, cu o campanie în care arăţi ceea ce ai făcut, arăţi cu mândrie că am intrat în Schengen... Eu nu am intrat în turul doi. După două zile, România a intrat în Schengen. (...) Nu trebuie să faci în viaţă lucrurile numai electoral. Dar vă mai spun un lucru: voi pleca din Palatul Victoria mândru, mândru când mă întâlnesc şi cu prietenii şi cu cunoştinţele şi cu românii pe stradă. O să mai fie o perioadă în care va trebui să mai dau explicaţii, dar mai ales mândru în faţa fiului meu. Nu am făcut nimic rău României şi s-a dovedit că deciziile pe care le-am luat, cu costurile electorale, au fost decizii corecte. Dacă România şi Guvernul României, eu şi ministrul de Finanţe - şi îl felicit şi pe domnul Boloş - nu am fi luat decizia de a împrumuta în septembrie, acum România ar fi avut pentru prima oară mari probleme", a spus Ciolacu, la Observator Antena 1.

El a menţionat că a greşit, a plătit şi a înţeles semnalul dat de români.

„Trebuia să comunic altfel. Nu pot să fiu rău. Eu nu mă pot schimba. Eu, dacă ar trebui mâine să reiau campania electorală, e posibil să fac aceleaşi greşeli în ceea ce priveşte nevoia ca românii să fie buni şi să nu se urască, chiar şi în campania electorală, să vorbească de lucruri constructive. În schimb e nevoie să mergem cât mai mulţi la vot. Cel mai important pentru PSD este mobilizarea şi faptul că a fost, şi s-a demonstrat în cei 35 de ani, a fost factorul de echilibru al societăţii. Întotdeauna când s-a intrat într-un moment complicat a venit PSD şi a adus coerenţa într-un act de guvernare", a precizat Ciolacu.

Acesta a mai spus că cei doi candidaţi care au intrat în turul al doilea „nu reprezintă autorităţile locale". „Primarii şi autorităţile locale sunt în celelalte două mari partide, cei mai mulţi în PSD. Să nu ne trezim cu o instabilitate politică cum este în Bulgaria. Este cel mai dificil moment al României după 35 de ani", a afirmat premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE