Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre prezidențiale: Dacă va fi nevoie de un anunţ privind candidatura mea, o să-l fac din România

Marcel Ciolacu spune că orice declarație privind o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale va fi făcută din România, nu dintr-o altă țară.

Această clarificare a venit în contextul în care a fost întrebat când intenționează să anunțe oficial o eventuală candidatură, în urma declarației recente făcute la Washington de președintele PNL, Nicolae Ciucă, cu privire la propria sa candidatură la președinție.

"Cu certitudine nu când mă duc la Washington. Şi eu, când am văzut prima oară, am crezut că s-a înscris la conferinţa democraţilor pentru înlocuirea preşedintelui Biden. Dacă va fi nevoie de acest anunţ, o să-l fac cu certitudine în România", a declarat Ciolacu. 

Nicolae Ciucă a anunțat, la Antena 3, că va candidat la alegerile prezidențiale, dar că are nevoie înainte de aprobarea partidului.

”În momentul de față ar trebui să am o decizie a partidului, în Consiliul Național. Dar în momentul de față voi candida pentru că sunt președintele PNL, dar înainte de toate trebuie să obțin aprobarea partidului. Voi merge în toate filialele PNL să îmi câștig încrederea.

Eu cred foarte mult în șansa mea, șansa PNL, am încredere în forța PNL, iar asta se va vedea”, a fost răspunsul dat de liderul PNL.

Și Mircea Geoană a fost întrebat dacă va candida pentru funcția de președinte al României în cadrul unui interviu acordat la Washington, acolo unde a participat la summitul NATO în calitate de oficial al organizației. El a sugerat că în viitor ar putea participa și la alte summituri, dar din funcția de președinte al României. Lucru pe care l-a spus și în urmă cu câteva zile într-un interviu pentru Euronews.

”Acum pregătim tranziția către succesorii noștri. Cu Mark Rutte lucrurile sunt clare. Trebuie să găsim, de asemenea, un succesor pentru postul meu. Și după ce voi termina (n.r. mandatul), voi lua o decizie (n.r. cu privire la viitor). Dar, știți, acesta s-ar putea să nu fie ultimul meu summit. În regulă, bine, dar după aceea oricum nu excludeți nicio variantă. Știți, vreau să termin treaba în mod profesionist și apoi voi decide cum va arăta următoarea etapă a vieții mele”, a declarat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, iar turul al doilea pe 8 decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE