Pentru mulți, Europa este un continent sinonim cu libertatea, unde cetățenii se pot distra în orice mod doresc.
Vremurile în care libertatea era controlată este considerată ca fiind un lucru din trecut, dar se pare că mai există anumite legi, care încearcă să-i împiedice pe europeni să se distreze.
Suedia
În Suedia există o lege care interzice dansul spontan în barurile care nu au licență. Legea datează din 1930.
Au existat încercări de abrogare a legii de multe ori, cu 20 de moțiuni care au condus parlamentul suedez să o desființeze între 2011 și 2014. În 2016, parlamentul suedez a votat pentru anularea legii. Cu toate acestea, guvernul nu a implementat niciodată schimbarea.
Marea Britanie
Înălțarea unui zmeu este ilegală în Marea Britanie încă din 1800. Potrivit legii, oamenii care fac acest lucru vor fi amendați, dacă zmeul este folosit într-un mod care enervează trecătorii și care ar putea pune pe cineva în pericol.
Zmeele sunt, de asemenea, definite, în esență, ca aeronave și, prin urmare, sunt supuse regulilor Autorității Aviației Civile.
Franța
Francezii sunt cunoscuți pentru romantismul lor și mai ales pentru sărutul franțuzesc.
Cu toate astea, sărutul este, de fapt, interzis în gările franceze, pentru a evita întârzierile.
În 1910, precursorul SNCF s-a săturat ca orarele să fie perturbate de manifestările publice de afecțiune. Astfel, sărutul într-un tren, odată ce acesta a intrat în gară sau oriunde pe peron, nu este permis.
Finlanda
„Poți porni radioul, te rog?” este întrebarea pe care unele persoane o pun când se urcă într-un taxi, dar în Finlanda acest lucru costă sau, mai degrabă, îl va costa pe șofer.
Din 2009 șoferii de taxi au fost nevoiți să plătească și o taxă pentru a porni radioul în timp ce pasagerii lor se află în mașină.
În 2009, Curtea Supremă finlandeză a decis că redarea muzicii într-un taxi constituie un spectacol public și că șoferii trebuie să plătească o taxă fixă de aproximativ 22 euro către Societatea de drepturi de autor a compozitorilor finlandezi (Teosto).
Italia
Milano este cunoscută drept capitala modei, dar se pare că acele modele serioase care defilează pe podium încalcă, de fapt, legea.
Este împotriva legii să arăți sumbru la Milano, unde obligația de a zâmbi a fost legiferată de când orașul făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. Se fac excepții pentru cei îndoliați și cei care vizitează un spital, dar altfel trebuie să zâmbești.
Desigur, legea nu mai este în vigoare și nu știm cât de larg a fost aplicată în locuri publice în trecut.