Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlinul vrea să-i amendeze pe cei care nu vor copii și vorbesc despre asta în public

Parlamentul de la Moscova a interzis așa-numita propagandă „fără copii”, adică răspândirea unor informații care promovează un stil de viață fără copii. Niciun deputat nu a votat împotriva acestei legi.

Moscova interzice „ideologia child-free”

Felicitări, colegi. Este o decizie foarte importantă. E important, în special, rezultatul ei.

Cei acuzați că răspândesc informații care aprobă ideea că familia poate alege să nu aibă copii riscă amenzi de până la 50.000 de dolari, în cazul persoanelor juridice. Și persoanele fizice pot fi amendate pentru o simplă postare pe Facebook.

Veaceslav Volodin, președintele Dumei: În principiu, am format un câmp juridic în care am protejat copiii, familiile și valorile noastre. Completăm legile adopotate anterior care interzic propaganda pedofiliei, a LGBT-ului și a schimbării de gen. Pe această listă adăugăm refuzul de a avea copii.

Deputații ruși spun că legea care interzice propaganda „fără copii” nu reprezintă un amestec în viața personală.

Nina Ostanina, deputat în Parlamentul rus: În general, această ideologie în sine este un sabotaj antidemografic bine gândit împotriva țării noastre. Un element de propagandă profesională, un element al unui război hibrid, care are ca scop reducerea și distrugerea populației.

Demografii spun că problema declinului populației nu va fi rezolvară prin interzicerea așa-numitei propagande „fără copii”. Nivelul de trai în Rusia a scăzut după ce Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina, arată datele statistice. În același timp, Kremlinul a aprobat mai multe legi restrictive. Rușii pot fi amendați sau chiar pot ajunge la închisoare în cazul în care condamnă războiul declanșat de războiul sau dacă sunt acuzați că fac propagandă LGBT.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE