Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump susține că Zelenski „nu ar fi trebuit să permită începerea războiului” cu Rusia

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, i-a reproșat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că a permis declanșarea războiului din Ucraina, chiar dacă Rusia a fost agresorul, în timpul unui interviu publicat joi.

„Cred că Zelenski este unul dintre cei mai buni agenți de vânzări pe care i-am văzut vreodată. De fiecare dată când vine îi dăm 100 de miliarde de dolari”, a spus Trump în interviul acordat lui Patrick Bet-David. „Cine a mai primit atâția bani în istorie? Și asta nu înseamnă că nu vreau să îl ajut, pentru că îmi pare foarte rău pentru acei oameni. Dar nu ar fi trebuit să permită niciodată să înceapă acel război”, a spus Trump, potrivit publicației The Washington Post.

Amintim că Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022. Trump s-a întâlnit cu președintele ucrainean la sfârșitul lunii septembrie la Trump Tower, prima lor întâlnire din 2019. Înainte de începerea întâlnirii, Trump, stând lângă Zelenski, a spus că a fost o „onoare” să se întâlnească cu el și că au o „relație foarte bună”. El a adăugat apoi că are, de asemenea, o „relație foarte bună” cu președintele rus Vladimir Putin.

Trump ar fi menținut o relație personală cu Putin de când a părăsit Casa Albă, potrivit dezvăluirilor făcute de jurnalistul Bob Woodward în noua sa carte, iar săptămâna aceasta a declarat că „Rusia nu a avut niciodată un președinte pe care să îl respecte atât de mult”.

Trump a sugerat în repetate rânduri că Rusia nu ar fi invadat niciodată Ucraina dacă el ar fi fost încă președinte. Nu este prima dată când Trump pare să sugereze că Zelenski este de vină pentru războiul din Ucraina. În timpul unui eveniment de campanie din Mint Hill, Trump a spus: „Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înțelegere”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE