Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campania electorală din SUA, ultima etapă de 100 de zile. Donald Trump și Kamala Harris se atacă reciproc

Campania electorală pentru șefia Casei Albe a intrat în ultima etapă, cea mai critică, de 100 de zile. Cei doi candidați, republicanul Donald Trump și democrata Kamala Harris, își intensifică schimbul de atacuri în încercarea de a-i convinge pe americani că fiecare dintre ei merită să conducă cea mai mare putere economică și militară a lumii.

Donald Trump a participat sâmbătă la un miting electoral în Minnesota. Acest stat nu a fost ales întâmplător. Din 1972 alegătorii din Minnesota nu au mai susținut un candidat republican la Casa Albă, iar Trump încearcă să schimbe viziunile locuitorilor.

Donald Trump, despre Kamala Harris: ”Este malefică”

Liderul republicanilor a vorbit mai bine de o oară și jumătate și nu s-a abținut să lanseze atacuri în adresa contracandidatului democrat. „Kamala Harris este malefică”, a spus Trump, care a acuzat democrații de criza migrației și creșterea criminalității.

Donald Trump, candidatul republicanilor la prezidențiale: ”Distrugerea fatală a frontierelor Americii de către Kamala Harris o descalifică complet și total pentru a fi președinte. Nu puteți avea o astfel de persoană drept președinte. Nicio persoană care eliberează în mod deliberat asemenea criminali sălbatici pentru a prăda tinerii și oamenii noștri, nu doar pe voi, dar și persoanele în vârstă sunt ținte extraordinare, nu ar trebui să i se mai încredințeze niciodată puterea. Ea nu are nicio idee. Ea nu are nicio idee. Ea este malefică”

Kamala Harris: ”Donald Trump are un program radical și de dezbinare”

De partea cealaltă, Kamala Harris s-a adresat generației tinere. Asta după ce anterior mai mulți lideri tineri au avertizat că Partidul Democrat acordă prea puțină atenție problemelor acestora și ar putea să le piardă voturile.

Într-un discurs înregistrat pentru conferința „Alegătorii de mâine” din statul Georgia, Kamala Harris i-a îndemnat pe tineri să se opună lui Trump, care aduce „ură și haos”.

Kamala Harris, candidatul democraților la prezidențiale: Donald Trump are un program radical și de dezbinare pentru un al doilea mandat. Se numește „Proiectul 2025” și include planuri de a interzice avortul la nivel național, chiar și fără un act legislativ al Congresului, de a submina drepturile LGBTQ, de a reduce eforturile noastre de a lupta cu schimbările climatice. (01:10) (Musca) (01:29) În ce fel de țară vrem să trăim? O țară a libertății, a compasiunii și a statului de drept. Sau o țară a haosului, a fricii și a urii?”

Lupta pentru Casa Albă dintre republicani și democrați se anunță a fi una înverșunată, în condițiile în care sondajele de opinie arată o diferență mică între cei doi candidați în ceea ce privește opțiunile de vot.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE