Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jurnaliștii New York Times au intrat în grevă. Angajații sunt nemulțumiți de salarii

Sute de jurnaliști ai publicației New York Times au intrat în grevă pentru 24 de ore, nemulțumiți de negocierile salariale, care trenează de câteva luni. Acesta este cel mai mare conflict de muncă cu care se confruntă publicația din ultimii 40 de ani.

Protest în fața sediului

Reporterii, editorii, fotografii și jurnaliști au organizat un protest în fața sediului New York Times.

Nikole Hannah-Jones, New York Times Magazine: „Ne aflăm aici pentru că iubim New York Times și pentru că angajații reprezintă inima New York Times. Suntem aici pentru că știm că New York Times nu înseamnă nimic fără breasla sa și că fiecare dintre noi merită să aibă un salariu decent și să primească beneficiile pe care le merită.”

Este pentru prima dată când angajații publicației participă la o grevă, de la începutul anilor '80. Nemulțumirile acestora vin în contextul în care tot mai mulți angajați ai unor companii de top din Statele Unite protestează față de condițiile de muncă inechitabile.

Bill Baker, președintele sindicatului New York Times: „Scopul este să arătăm conducerii că suntem uniți. Să demonstrăm managementului că unitatea înseamnă putere. Vrem să arătăm că în suntem puternici.”

Jurnaliștii sunt nemulțumiți și că publicația se bazează tot mai mult pe colaboratori internaționali și pe jurnaliști neafiliați la sindicat, pentru a oferi articole pentru cei peste 9 milioane de abonați. The New York Times și-a exprimat dezamăgirea cu privire la acțiunile jurnaliștilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE