Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden spune că armele americane nu vor fi folosite de Ucraina pentru a lovi Moscova

În urmă cu câteva zile, Statele Unite ale Americii au dat undă verde ucrainenilor să utilizeze armament occidental pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei. Între timp, președintele american Joe Biden a venit cu precizări și spune că rachetele de înaltă precizie americane și cele cu rază lungă de acțiune nu vor fi folosite pentru a ataca Moscova.

Armele americane nu vor fi folosite de Ucraina pentru a lovi Moscova

"Nu pentru a lovi la 300 km în interiorul teritoriului rusesc sau în Moscova sau pentru a lovi Kremlinul. Ele trebuie să fie folosite în apropierea frontierei, în cazul unor atacuri lansate din Rusia asupra unor obiective ucrainene", a spus Joe Biden, potrivit ABC News.

Ucrainenii pot să folosească armele americane doar în anumite condiții și cu anumite rezerve. Ele pot fi utilizate pentru a lovi bazele amplasate în regiunea Harkov, ocupată de ruși, sau în zonele adiacente.

Rușii au răspuns dur când au aflat că SUA și alți aliați au permis utilizarea armamentului occidental pentru a lovi ținte din Rusia. Vladimir Putin i-a amenințat pe americani cu "consecințe fatale" și a amintit, din nou, că există posibilitatea ca Rusia să folosească chiar și armele nucleare. Joe Biden a evitat să dea un răspuns direct atunci când a fost întrebat despre această problemă.

"Îl cunosc de 40 de ani, sunt îngrijorat de el de 40 de ani. Nu este un om bun, este un dictator și își dă silința să își mențină controlul asupra țării sale în timp ce conduce acest asalt", a spus Biden.

După vestea că ucrainenii au liber la utilizarea armamentului occidental cu rază lungă de acțiune, Putin a venit cu noi amenințări.

"Dacă cineva crede că este posibil să livreze astfel de arme în zona de luptă pentru a lovi teritoriul nostru, de ce nu am avea și noi dreptul să livrăm armele noastre de același tip în regiuni ale lumii unde vor fi lovite instalațiile sensibile ale țărilor care acționează astfel împotriva Rusiei", a declarat Vladimir Putin, citat de AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE