Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice 2024. Sportivii români sunt optimiști înainte de debutul competițiilor. Marius Cozmiuc: ”Vrem să ne bucurăm de moment”

Sportivii români sunt optimiști și luptă pentru cât mai multe medalii. Unii participă pentru prima dată la o asemenea competiție, în timp ce alții au deja în spate două, trei sau chiar patru ediții de Jocuri Olimpice. Cu toții recunosc că au emoții mari, dar se bazează pe experiența și antrenamentele dure care i-au adus până la acest nivel și sunt pregătiți să scrie istorie.

Defilarea sportivilor se va desfășura pe un traseu de șase kilometri. Printre aceștia se numără și cei 106 sportivi care reprezintă România. Unii participă pentru prima dată la o asemenea competiție, în timp ce alții au deja în spate două, trei sau chiar patru ediții de Jocuri Olimpice. Cu toții recunosc că au emoții mari, dar se bazează pe experiența și antrenamentele dure care i-au adus până la acest nivel și sunt pregătiți să scrie istorie. 

Delegația României va avea parte de adversari de top în cursa pentru medalii la Paris. De exemplu, la tenis feminin, Irina Begu va debuta împotriva liderului mondial Iga Swiatek. Nici Ana Bogdan nu va avea o misiune mai ușoară, ea se va duela cu numărul cinci WTA, Jasmine Paolini.

Irina Begu, jucătoare de tenis: ”Chiar dacă este a 3-a ediție, pot să spun că aici, la Paris, unde am jucat probabil unul dintre cele mai bune meciuri și tenis să zic al meu de-a lungul carierei, la Roland Garros, sper și de data aceasta să fie un eveniment deosebit.” 

Ana Bogdan, jucătoare de tenis: ”Pentru mine chiar prima dată când particip, așa că sunt, sunt bucuroasă, sunt entuziasmată, mă simt așa ca un copil fericit.” 

Soții canotori Ionela şi Marius Cozmiuc vor purta drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Cei doi au împreună 19 medalii câștigate la marile competiții de canotaj, iar acum se gândesc doar la aur.

Ionela Cozmiuc, canotoare, purtătoare a drapelului la ceremonia de deschidere: ”Deocamdată nu simt vreo emoție, vreo emoție. Cred că cu cât se va apropia mai mult evenimentul, o să simt și emoțiile.” 

Marius Cozmiuc, canotor, purtăror al drapelului la ceremonia de deschidere: ”Vrem să ne bucurăm de moment cât putem de mult și asta e cel mai important. Ținem public.” 

La numai 18 ani, Vlad Stancu este unul dintre cei mai tineri reprezentanți ai României la Paris. El va concura în probele de 800 m liber și 1.500 liber.

Vlad Stancu, înotător: ”Este o concurență extraordinar de mare, dar eu am venit pentru experiență, să mă bucur de fiecare cursă, să mă bucur de atmosferă, și o să fie bine.” 

Delegația României are acum 106 sportivi, după ce Florentina Iușco a primit o suspendare de doi ani pentru dopaj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE