Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

JO 2024: Cele mai vizitate destinații ale Parisului, transformate în arene sportive spectaculoase

Parisul s-a transformat complet pe durata Jocurilor Olimpice. Unele dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume, cum ar fi Turnul Eiffel sau Grand Palais, au devenit arene sportive de cinci stele. Corespondenții Euronews sunt prezenți în capitala Franței.

JO 2024: Cele mai spectaculoase arene din Paris

Organizatorii Jocurilor Olimpice din acest an și-au dorit încă de la început să iasă din tipare, astfel am văzut prima ceremonie de deschidere desfășurată în afara unui stadion. Delegațiile au defilat pe fluviul Sena, acolo unde a fost organizată, cu greu, și proba de triatlon. Și, principalul punct de atracție al Parisului, Turnul Eiffel, care primește anual 5,5 milioane de vizitatori, a devenit parte a competițiilor oficiale.

Eduard Popescu, jurnalist Euronews: Stade Tour Eiffel este probabil cea mai spectaculoasă arenă amenajată în cadrul Jocurilor Olimpice. Aici, la un pas de Turnul Eiffel, cel mai important punct turistic din Paris, se joacă meciurile de volei de plajă atât în competiția feminină, cât și în cea masculină.

Sportivii de la scrimă și taekwondo au avut și ei parte de o surpriză la această ediție a Jocurilor Olimpice. Duelurile au fost găzduite în interiorul Grand Palais de pe Champs-Élysées. Inaugurată în 1900, sala de expoziții a fost renovată cu ocazia acestui eveniment.

Eduard Popescu, jurnalist Euronews: Chiar în inima Parisului, într-un loc încărcat de istorie, Place de la Concorde, sunt amenajate arenele care găzduiesc întrecerile de skateboarding, BMX freestyle, breakdance și, de asemenea, streetball, adică baschet 3x3.

Și pentru duelurile de la tir cu arcul a fost aleasă o locație specială. Arcașii s-au duelat pentru medalia de aur chiar pe Esplanada Invalizilor.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pe 11 august. România a obținut până acum șapte medalii, dintre care trei de aur. Tom Cruise e așteptat să facă o cascadorie spectaculoasă la finalul Olimpiadei de la Paris.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE