Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci lucruri pe care le-ar putea implementa Donald Trump, în eventualitatea în care va fi ales președinte al SUA

Donald Trump pregătește o remodelare radicală a guvernului american dacă va ajunge din nou la Casa Albă. Publicația The New York Times a realizat lista celor mai importante schimbări pe care Trump le-ar putea implementa în eventualitatea în care va fi ales președinte al SUA.

Combaterea imigrărilor la un nivel extrem

Dacă va reveni la putere în 2025, Trump plănuiește să combată imigrarea ilegală în SUA, chiar prin măsuri extreme. Stephen Miller, principalul consilier pe probleme de imigrație al lui Trump, a declarat că o a doua administrație Trump ar urmări o creștere de zece ori a volumului de deportări - la mai mult de un milion pe an. Mai mult, echipa lui Trump intenționează să utilizeze fonduri militare pentru a construi „vaste centre de detenție” pentru a reține imigranții în timp ce dosarele lor de deportare sunt judecate.

Folosirea Departamentul de Justiție în scopuri politice

Trump a declarat că va folosi puterile instituției prezidențiale pentru a se răzbuna pe adversarii săi politici. Trump a promis că dacă va fi reales va numi un procuror special „care să se ocupe” de Biden și de familia sa.

Creșterea puterii prezidențiale

Trump și asociații săi urmăresc modificarea echilibrul puterii prin creșterea autorității președintelui asupra fiecărei părți a guvernului federal care funcționează în prezent independent de Casa Albă. Congresul SUA a înființat diverse agenții de reglementare care să funcționeze independent de Casa Albă. Trump a promis să le supună controlului prezidențial, creând astfel un potențial conflict în instanță. În timpul președinției sale, Trump a emis un ordin executiv prin care a facilitat concedierea funcționarilor de carieră și înlocuirea lor cu persoane loiale. Biden l-a anulat, dar Trump a declarat că îl va reactiva daca va ajunge la Casa Albă.

Schimbarea politicilor comerciale

Cu riscul de a perturba economia în speranța de a o transforma, Trump intenționează să impună noi tarife vamale pentru majoritatea bunurilor fabricate în străinătate. Economiștii spun că aceste politici ar putea provoca creșterea prețurilor în SUA.

Trump a declarat că va „elimina treptat toate importurile chineze” de electronice și alte bunuri esențiale și va impune noi reguli pentru a împiedica companiile americane să facă investiții în China. Cele două țări formează cele mai mari economii din lume și fac schimb de bunuri în valoare de sute de miliarde de dolari anual.

Retragerea din angajamentul militar cu Europa

Trump a criticat de multe ori în trecut NATO. În timpul mandatului, el a amenințat că se va retrage Statele Unite din Alianță. Pe site-ul său de campanie, acesta afirmă că intenționează să reevalueze în mod fundamental scopul NATO, alimentând îngrijorarea europenilor că ar putea desființa alianța.

Trump a susținut că ar pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore. Nu a spus cum, dar a sugerat că ar putea face o înțelegere cu Rusia prin care Ucraina să cedeze teritorii Moscovei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE