Robert Glință, primul campion european la natație din istoria sportului românesc, anunță că se retrage din activitatea competițională.
„A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, a fost mesajul înotătorului, pe contul său de Facebook.
Înotătorul român în vârstă de 25 de ani a precizat că vrea să își acorde timp pentru a avea grijă de sănătatea lui.
Glință a acuzat, în ultima perioadă, mai multe probleme la picior, iar la Campionatele Mondiale de Înot de la Melbourne s-a retras înainte de proba de 50 de metri spate, după ce a acuzat dureri.
„Cu suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a ajutat cu adevărat să ajung la nivelul de evoluție din prezent.
Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, responsabilitatea, disciplina, dăruirea, ambiția prin muncă grea de a atinge un obiectiv și de a depăși obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.”
Înotătorul a transmis un mesaj pentru cei care l-au ajutat în cariera sa.
„Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs, fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei nu-mi pot exprima suficient recunoștința.
Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus această călătorie, legăturile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee.
Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că și-au arătat mereu sprijinul și pentru că au crezut în mine, indiferent de situație.
Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană.
A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, a transmis Robert Glință.
Primul campion european la natație din istoria sportului românesc
În luna iulie, Robert Glință a vorbit în studioul Euronews România despre cum s-a apucat de înot și cine l-a inspirat.
Cum s-a apucat de înot: „De la vârsta de 9 ani am intrat doar cu intenția de a învăța să înot și să stau deasupra apei atunci când merg la mare sau în vacanțe cu părinții mei. Am reușit să progresez, au venit rezultate din ce în ce mai bune, am îmbinat calea această plăcută și am obținut rezultate din ce în ce mai bune”, a spus Robert Glință, la Euronews România.
Cine l-a inspirat: Poți să găsești inspirație peste tot în jurul tău, nu trebuie neapărat să fie din domeniul tău. Pe Răzvan Florea, de mic l-am admirat, a fost singurul medaliat. Îmi aduc aminte când eram mic și luam autografe a bătut palmă cu mine la un moment dat. A însemnat mult pentru mine și știu cât de important este ca cei mici să aibă astfel de modele. Când profilul spate m-a ales pe mine, admirație mare am avut pentru japonezul Ryosuke Irie. Modele am găsit peste tot unde m-am uitat. De-a lungul carierei mele am încercat să adun cât mai multe informații pentru a putea să fac cât mai multe performanțe.
Cea mai dură lecție: Unul dintre cele mai dificile momente a fost când am atins un sindrom de supraantrenament, a trebuit să opresc orice fel de contact timp de 4 luni de zile. Orice efort aș fi făcut mă adâncea și mai mult. A fost mai mult decât anxietate atunci, a fost chiar depresie, de aceea zic că a fost cel mai mare obstacol. Am avut susținerea părinților și a celor cărora le-a păsat de performanță mea.