Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Incendiatorul de la Parlament, arestat preventiv. El a dat foc mai întâi la tejgheaua unui bar din clădire

Un incendiu a fost provocat în Palatul Parlamentului de un bărbat care a aruncat cu benzină. Din primele informații, suspectul ar fi pornit un foc în zona unui magazin de suveniruri aflat la parter, la intrarea pentru vizitatori în Parlament. Unui angajate din magazin i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

18/09/2024 , 19:29

Bărbatul reținut pentru că a provocat un incendiu în Parlamentul României a fost arestat.

Decizia a fost luată după ce magistrații au dispus măsura arestării sale preventive pentru 30 de zile.

Bărbatul este căsătorit și este tatăl a trei copii, conform informațiilor disponibile pe contul său de Facebook.

18/09/2024 , 16:03

Incendiatorul de la Parlament a dat foc mai întâi la tejgheaua unui bar din clădire

Procurorii susţin că bărbatul care a incendiat, marţi, un magazin de suveniruri din clădirea Parlamentului a dat foc mai întâi la tejgheaua unui bar aflat în apropiere.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a anunţat miercuri că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O.N., în vârsta de 56 de ani, fără antecedente penale, pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

„În data de 17.09.2024, în jurul orei 13,34, în timp ce se afla în incinta Palatului Parlamentului, a stropit cu un lichid inflamabil ce se afla într-o sticlă pe care o avea asupra sa tejgheaua barului din sala Constantin Brâncuşi aflată la nivelul subsol 2 al clădirii şi, cu ajutorul unei brichete, a aprins soluţia. Apoi, inculpatul s-a deplasat la magazinul de suveniruri aflat în imediata proximitate unde, cu aceeaşi substanţă, a stropit mai multe obiecte pe care de asemenea le-a aprins cu bricheta. Au fost produse exclusiv pagube materiale, însă a existat riscul ca focul să se propage şi să distrugă şi alte bunuri din clădire. Pentru lichidarea incendiului a fost nevoie de intervenţia pompierilor”, spun procurorii.

18/09/2024 , 07:40

Cine este bărbatul acuzat că a aruncat cu benzină la Camera Deputaților

Bărbatul acuzat că a declanșat un incendiu la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor, în Sala Constantin Brâncuşi, a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anchetatorii au reușit să-l identifice, marți seara, în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, după ce au fost organizate filtre în tot Bucureștiul pentru prinderea acestuia.

Bărbatul a fost descoperit într-un hotel de pe Calea Vitan și a fost audiat la Secția 17 de Poliție, unde a fost audiat în noaptea de marți spre miercuri.

Principalul suspect se numește Nicușor Ochiana, are 58 de ani și este din comuna vasluiană Ștefan cel Mare, au precizat surse judiciare.

Potrivit autorităților, el este bănuit de „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri”.

El riscă între doi și șapte ani de închisoare.


Știrea inițială:

Angajații magazinului au intervenit cu stingătoarele și au reușit să stingă flăcările până să intervină pompierii aflați în clădirea Parlamentului.

Unui angajate din magazin i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Autoritățile îl caută în continuare pe bărbatul care ar fi pornit acest incendiu. Deocamdată nu este clar cum a reușit să ajungă până în acel punct cu substanța inflamabilă.

La intrarea în curtea Parlamentului nu se efectuează niciun control nici asupra persoanelor care intră pietonal sau a vehiculelor care intră în curtea Parlamentului. Primul filtru de securitate se află în interiorul clădirii, dar , din primele informații, bărbatul ar fi reușit să pornească acest foc până să ajungă la filtrul de securitate.

Bărbatul căutat acum de polițiști a reușit să fugă după ce a aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment. Din primele informații, nu există persoane rănite.

La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză”, a transmis Poliția Capitalei.

Incendiu în Palatul Parlamentului. Precizările pompierilor

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși.

Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Au ars elemente textile și de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite.

Au intervenit forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Palatul Parlamentului.

În momentul de față incendiul este lichidat”, au precizat reprezentanții ISU București-Ilfov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE