Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiile din Grecia din iunie, de două ori mai multe decât anul trecut, din cauza temperaturilor extrem de ridicate

Grecia se confruntă cu o vară plină de incendii devastatoare, înregistrând în iunie un număr de astfel de incidente de peste două ori mai mare decât în aceeași lună a anului trecut, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, potrivit AFP.

Pavlos Marinakis a declarat într-o conferință de presă că în iunie au avut loc 1.281 de incendii, comparativ cu 533 în aceeași lună a anului precedent.

"Iunie a fost cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată, iar prognozele științifice pentru iulie sunt similare la nivel global", a spus el.

9.800 de hectare, mistuite de flăcări în iunie

Observatorul Național din Atena, citat de publicația Kathimerini, a raportat că suprafața arsă în iunie a fost de 9.800 de hectare, de cinci ori mai mare decât media înregistrată din 2010.

La începutul lunii iulie, premierul Kyriakos Mitsotakis a avertizat că Grecia a intrat "în plin sezon de incendii".

În fiecare vară, Grecia, o destinație turistică de top, se confruntă cu temperaturi extreme și incendii devastatoare.

Anul acesta, situația ar putea fi și mai gravă, având în vedere că iarna a fost neobișnuit de blândă, iar valul de căldură a început devreme, cu temperaturi ce au atins 44°C în prima jumătate a lunii iunie.

Incendiile de pădure, alimentate de vânturi puternice și secetă, au cauzat distrugeri majore în ultimele săptămâni în regiunea Atena, în Peloponez (sud-vest) și pe insula Chios, în nord-estul Mării Egee.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE