Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Român arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu de vegetație

Un bărbat de naționalitate română a fost arestat de autoritățile elene. El este acuzat că a provocat un incendiu de vegetație în estul regiunii Attica, relatează presa din Grecia.

Suspectul, în vârstă de 38 de ani, neagă acuzațiile și spune că se afla în zonă tocmai pentru că încerca să stingă focul.

Suspectul are antecedente

Presa greacă susține însă că bărbatul are antecedente. Luna trecută, ar fi fost arestat de două ori pentru aceeași infracțiune.

Grecia se confruntă cu un nou val de căldură extremă care crește riscul incendiilor de vegetație, iar pompierii se luptă să stingă focul în mai multe regiuni ale țării.

În Insula Thassos, fulgerele au provocat noi incendii

După ce au trecut prin foc din cauza incendiilor de vegetație, grecii s-au rugat să plouă. Și când în sfârșit a plouat, în insula Thassos, fulgerele au provocat noi incendii.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru cetățenii români care merg în aceste zile în Grecia. În sudul țării, dar și în insula Creta, există risc foarte ridicat de incendii. Pericol este și lângă Atena, unde a izbucnit un incendiu.

Drone pentru monitorizarea incendiilor

Medicul Nikos Koudounis este voluntar și intervine alături de pompieri la stingerea focului. Povestește că anul acesta autoritățile folosesc drone ca să identifice focarele.

Nikos Koudounis, medic în Atena: Autoritățile elene, împreună cu Ministerul Protecției Mediului, au hotărât în acest an să folosească drone, astfel încât să transmită imaginile imediat de la pădurile și de la insulele din Grecia și să intervină autoritățile elene. Să intervenim la primele 5-10 minute după ce dronele au transmis imagini cu începutul incendiului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE