Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Îmbrățișări „pe ceas”: Un aeroport din Noua Zeelandă introduce limită de timp pentru despărțiri

Despărțirile emoționante sunt momente obișnuite în aeroporturile din întreaga lume, dar călătorii care părăsesc orașul Dunedin din Noua Zeelandă vor trebui să fie rapizi.

Trei minute pentru îmbrățișări

O nouă limită de timp de trei minute pentru îmbrățișările de rămas bun în zona terminalului de plecări a aeroportului este menită să împiedice ca îmbrățișările prelungite să provoace blocaje în trafic.

„Durata maximă a îmbrățișărilor este de trei minute”, avertizează panourile din fața terminalului, adăugând că cei care doresc despărțiri mai îndelungate ar trebui să se îndrepte mai degrabă spre parcarea aeroportului.

Limita pentru îmbrățișări a fost impusă în septembrie pentru „a menține buna desfășurare a activității” în zonă, a declarat marți directorul general Dan De Bono pentru Associated Press. Acesta a fost modul aeroportului de a reaminti oamenilor că zona era destinată doar „despărțirilor rapide”.

Acuzații de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului

Semnele au creat controverse în rândul utilizatorilor de pe rețelele sociale, a declarat De Bono.

„Am fost acuzați că încălcăm drepturile fundamentale ale omului și cum îndrăznim să limităm durata unei îmbrățișări”, a mai declarat directorul, adăugând că alții au salutat schimbarea.

Semnele au fost concepute ca o alternativă la cele de pe alte aeroporturi care avertizează cu privire la blocarea roților sau amenzile pentru șoferii care parchează în zonele de plecări. Unele aeroporturi din Marea Britanie au impus taxe pentru toate staționările în zonele terminalelor - oricât de scurte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE