Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Harkov și Herson, lovite de bombe rusești. Mai multe blocuri de locuințe au fost puternic avariate. Oamenii au fost evacuați

21 de oameni au fost răniți, iar mai multe blocuri de locuințe au fost avariate în urma unui bombardament al armatei ruse asupra orașului Harkov din Ucraina. Atacuri au fost și în orașul Herson din sudul Ucrainei. Și în acest caz, mai mulți civili au fost răniți.

Aviația rusă a lansat cel puțin patru bombe ghidate asupra orașului Harkov, al doilea cel mai mare din Ucraina. Oamenii din zonă au fost evacuați în adăposturi temporare. 

Sunt distrugeri importante, iar mai mulți oameni au rămas fără locuințe, au anunțat autoritățile locale.

„Asupra orașului Harkov au fost lansate cel puțin patru bombe ghidate. Au fost lovite două cartiere, unul în sectorul Derhaciov, iar altul în sectorul rezidențial Alekseevka”,  spune un reprezentat al autoritățile locale. 

Aviația rusă a atacat și orașul Herson. Cel puțin cinci oameni au fost răniți. Un bloc de locuințe a fost puternic avariat. 

„Trei explozii au fost foarte puternice. Au urmat altele mai mici”, a mărturisit o localnică. 

Armata ucraineană a anunțat că, timp de o zi, rușii au atacat Ucraina cu zeci de rachete și cu peste o sută de bombe ghidate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE