Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Greve de Crăciun în Europa. Peste 200.000 de francezi, afectați de proteste

Europenii care călătoresc de Sărbători în Franța și Marea Britanie trebuie să fie atenți la greve. Angajații Căilor Ferate, dar și din alte sectoare ale transporturilor din cele două țări, vor intra în grevă în perioada Crăciunului.

Aproximativ 200.000 de turiști din Franța sunt nevoiți să-și găsească mijloace de transport alternative pentru vacanța de Crăciun, deoarece operatorul feroviar național a anunțat anularea unor curse importante.

Peste o treime din trenurile programate au fost anulate pentru weekendul de Crăciun, când se așteaptă ca milioane de francezi să călătorească pentru a-și vizita rudele. Greva a fost inițiată de controlorii de bilete, fără a avea sprijinul Sindicatului.

Confruntați cu o inflație ridicată, controlorii cer o nouă majorare salarială, în plus față de creșterea de 12% deja negociată, potrivit operatorului feroviar.

Marea Britanie a fost și ea afectată de un val de greve ale angajaților din sectorul feroviar, precum și ale asistenților medicali, ale personalului responsabil de controlul pașapoartelor și ale șoferilor de ambulanță. Mii de ambulanțieri britanici vor organiza alte două greve în ianuarie, pe fondul conflictului de muncă privind salariile și personalul, au anunțat reprezentanții Sindicatului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE