Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grădinile Tivoli, în așteptarea Crăciunului. Unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume s-a gătit de sărbătoare

Unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume, Tivoli, și-a deschis porțile, gătit de sărbătoare, și îl așteaptă de Moș Crăciun. Grădinile Tivoli sunt o atracție atât pentru danezi, cât și pentru turiștii străini care vin în Copenhaga. 

 De aproape două secole, Grădinile Tivoli sunt cea mai mare atracție din Copenhaga. 

Grădinile au fost inaugurate în 1843, iar de-a lungul anilor au fost transformate într-un parc de distracții, cu restaurante. 

În jur de un milion de beculețe au fost aprinse pentru acest Crăciun, kilometrii de ghirlande au împodobit sute de brazi și molizi, spre bucuria celor mici, dar și a adulților. Oamenii sunt încântați de muzică și își fac poze cu Moș Crăciun. Iubitorii de patinaj au la dispoziție mai multe spații special amenjate. Caruselul nu lipsește nici el de pe lista distracțiilor. 

Kasper Schumacher, director Grădinile Tivoli: ”Este una dintre cele mai populare perioade. În vârful sezonului de Crăciun, aproape un milion de oaspeți vizitează Tivoli. În ultimii ani, am avut parte de suișuri și coborâșuri din cauza coronavirusului.”

”Am vizitat Copenhaga în weekend și parcul este pe lista lucrurilor de făcut, mai ales în perioada Crăciunului. Este una dintre perioadele mele preferate din an. Și sincer este magic, un loc perfect”, spune un turist. 

Atmosfera le amintește multor oameni de magia copilăriei. De altfel, în 1843, unul dintre primii vizitatori a fost chiar celebrul scriitor danez Hans Christian Andersen, autor al unor faimoase povești pentru copii. Și Walt Disney a venit aici de câteva ori, sperând să găsească inspirație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE