Târgul de Crăciun din Piața Constituției s-a deschis oficial joi seară. La târg vor fi peste 130 de căsuțe de unde vizitatorii vor putea cumpăra cu produse de sezon. Căsuța cu decorațiuni, Căsuța cu Ii, Căsuța cu Turtă Dulce, Căsuța cu Botoși sau cu Zdrăngănele sunt câteva dintre ele.
Nicușor Dan este încântat de Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Târgul de Crăciun se deschide oficial, joi, la ora 16:00, iar la ora 18:00 se aprind și luminițele în oraș, a anunțat Nicușor Dan pe Facebook.
„Am făcut aseară probe de lumini în Piața Constituției și totul arată spectaculos. Târgul de Crăciun se deschide oficial mâine la ora 16:00, iar la ora 18:00 aprindem luminile în Piață simultan cu iluminatul festiv din oraș. Bradul de 30 de metri e împodobit, iar Căsuța lui Moș Crăciun e gata să-i primească pe copii”.
Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan
Sibiul și Craiova deschid, vineri, primele târguri de Crăciun din țară
Sibiul și Craiova dau startul sărbătorilor de iarnă! Sunt primele orașe care au deschis târgurile de Crăciun din țară.
Târgul de Crăciun din Sibiu a fost de-a lungul anilor cotat printre cele mai frumoase din Europa, dar și printre cele mai accesibile din punct de vedere financiar dacă luăm în calcul cheltuielile pe care le fac vizitatorii.
Și anul acesta, printre atracțiile principale se numără spectaculoasele proiecții care vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o operă de artă în mișcare, astfel că centrul orașului va deveni un loc de poveste.
Vizitatorii se vor putea bucura de o selecție excepțională de expozanți și căsuțe care oferă cadouri frumoase și produse de sezon. De la suveniruri artizanale, la delicii culinare, târgul este un loc perfect pentru a-ți începe cumpărăturile de Crăciun și pentru a descoperi lucruri speciale pentru cei dragi.
Atelierul lui Moș Crăciun a fost o adevărată destinație pentru copii de-a lungul vremii și așa se va întâmpla și anul acesta. Copiii se vor bucura de o experiență unică și memorabilă în Atelier, vor învăța noi abilități și se vor distra garantat.
Tot astăzi se deschide și Târgul de Crăciun din Craiova, în București și Brașov, târgurile se vor deschide pe 30 noiembrie, iar la Timișoara, pe 26 noiembrie.
Iată și programul târgurilor de Crăciun 2023 din marile orașe europene.
Știrea inițială:
Marile orașe din România și-au anunțat deja programul pentru târgurile de Crăciun care vor avea loc în această iarnă. Românii vor putea să se bucure de ele timp de aproape două luni și jumătate.
Lista târgurilor de Crăciun din România, în 2023. În ce orașe vor fi organizate și când vor fi deschise
Târgul de Crăciun din București
Primăria Capitalei a anunțat că în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei, va avea loc ”Târgul de Crăciun Bucureşti”. Aici, locuitorii Capitalei, dar și turiștii se pot bucura de preparate tradiționale, produse artizanale, dar și de programe artistice.
Pe lângă acesta, în Capitală va mai fi deschis târgul de Crăciun din Drumul Taberei care va avea loc în perioada 10 noiembrie - 27 decembrie 2023.
Primăria Sectorului 6 va concesiona organizarea târgului de Crăciun din Parcul Drumul Taberei pe 4 ani, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat luni de Consiliul Local.
Totodată, va mai avea loc și Târgul de Crăciun din parcul IOR, care se numește ”Orașul lui Moș Crăciun”. Până în acest moment, nu se cunosc informații cu privire la perioada de desfășurare.
Târgul de Crăciun din Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova din 2023 va avea loc în perioada 17 noiembrie-2 ianuarie.
”Târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică.
Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România. În premieră, barurile , restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților. La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România”, a declarat Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova.
Târgul de Crăciun din Sibiu
Târgul de Crăciun din Sibiu își va deschide porțile tot pe 17 noiembrie și se va încheia pe 2 ianuarie. Acesta se află printre primele târguri de Crăciun înființate în țară de o asemenea amploare și a fost deshis prima dată în anul 2007, anul în care orașul a fost desemnat Capitală Culturală Europeană.
Târgul de Crăciun din Brașov
Târgul de Crăciun din Brașov va începe în 2023 pe 30 noiembrie, în aceeași zi când va avea loc și aprinderea iluminatului festiv în oraș, și se va încheia în 7 ianuarie.
Serviciul Public de Administrare Pieţe, din subordinea Primăriei municipiului Braşov, vrea să cumpere 80 de căsuţe noi care să fie folosite pentru Târgul de Crăciun ediţia 2023, având în vedere că cele vechi ale Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt sunt uzate. Potrivit caietului de sarcini publicat de Serviciul amintit pe platforma electronică de achiziţii publice, vor fi cumpărate 5 modele de căsuţe, din lemn şi metal, dotate cu instalaţii electrice.
Târgul de Crăciun din Timișoara
Primăria Timișoara anunță, prin Casa de Cultură a Municipiului, organizarea celei de-a XVI-a ediții a Târgului de Crăciun, un eveniment devenit tradiție, ce va avea loc în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024.
Casa de Cultură a Municipiului Timișoara caută comercianți dornici să-și vândă produsele în cadrul Târgului de Crăciun. Cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul Casei de Cultură din Timișoara (str. Miron Costin nr.2), până la data de 20 octombrie, între orele 09.00 – 12.00, sau le pot trimite pe adresa de e-mail boe@ccmt.ro, până la data de 22 octombrie.
Pot participa: producători sau comercianți de produse nealimentare, cu specific de Crăciun; producători sau comercianți de produse alimentare (cozonac, kurtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă, conserve de casă etc.); artiști plastici, meșteșugari constituiți sub o formă juridică (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI).
Târgul de Crăciun de la Cluj
Clujul își va bucura turiștii anul acesta cu două târguri de Crăciun. Astfel, Piața Unirii va deveni începând cu data de 24 noiembrie „Planeta Crăciun”, unde căsuțe iluminate și decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă, o roată panoramică și alte surprize vor încânta vizitatorii.
De altfel, pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, începând cu data de 1 decembrie, clujenii și vizitatorii orașului sunt invitați să exploreze căsuțele cu delicatese tradiționale și multitudinea de activități și spectacole, dar și patinoarul din locație.
Cele două târguri își vor închide porțile pe 1 ianuarie 2024.
În 2023, Târgul de Crăciun din Cluj va fi organizat sub un nou concept de către UNTOLD (Fantesia Untold SRL, al cărei acționar este Untold Universe SA), care a anunțat că pentru următorii 5 ani, în Cluj-Napoca vor organiza două târguri de Crăciun: unul în Piața Unirii și unul pe Platoul Sălii Sporturilor.
”Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca revine cu un nou concept magic. Nu-ți dăm prea multe detalii, dar să știi că va fi cu multe zâmbete, personaje noi și aventuri peste aventuri.”
Târgul de Crăciun din Arad
Primăria Arad dă startul târgului de Crăciun din 30 noiembrie și nu pe 6 decembrie așa cum era anunțat inițial. Organizatorii au anunțat că o roată panoramică de 30 de metri va fi amplasată în Piața Avram Iancu.
Acesta poate fi vizitat între orele 11.00 – 23.00.
”Anul acesta, la Târgul de Crăciun şi-au anunţat participarea un număr de 49 de comercianţi, majoritatea din municipiul şi judeţul Arad. La târg se vor comercializa preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, jucării, produse hand-made, decoraţiuni, produse artizanale.
În ceea ce priveşte componentă artistică a Târgului de Crăciun, aceasta va fi asigurată cu sprijinul elevilor Colegiului de Artă Sabin Drăgoi, ai Şcolii Populare de Artă, ai Palatului Copiilor şi ai Colegiului Csiky Gergely.
Şi-au anunţat de asemenea participarea mai multe grădiniţe din municipiu, grupuri vocal instrumentale ale bisericilor de toate confesiunile, dar şi artişti şi muzicieni din Arad. În serile de vineri, sâmbătă şi duminică pe scena amplasată în Piaţa Avram Iancu vor avea loc concerte de colinde şi cântece de iarnă”, precizat Primăria Arad.