Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania, acuzații la adresa Rusiei: Sunt comise atacuri cibernetice contra unor state din NATO şi Uniunea Europeană

Serviciul german de protecție a Constituției, Bundesverfassungsschutz, a lansat luni un avertisment legat de unitatea 29155 a serviciului de informații militare ruse (GRU), despre care se crede că a orchestrat atacuri cibernetice împotriva statelor din NATO și Uniunea Europeană, conform unei relatări Reuters.

Bundesverfassungsschutz a comunicat acest avertisment prin intermediul platformei X, subliniind că demersul a fost realizat în cooperare cu FBI, Agenția de Securitate Cibernetică și Infrastructură (CISA) din SUA, Agenția Națională de Securitate (NSA) și alte organizații internaționale.

Germania a acuzat Rusia de atacuri cibernetice în repetate rânduri

În cursul anului, Germania a acuzat Rusia de multiple atacuri cibernetice asupra Partidului Social Democrat (SPD) și asupra unor firme germane din sectoarele transporturilor, aerospațial și tehnologic.

Unitatea 29155, cunoscută și sub denumirile de Cadet Blizzard sau Ember Bear, este suspectată de activități de spionaj și sabotaj cibernetic, implicând atacuri care au ca rezultat distrugerea site-urilor și divulgarea unor informații obținute ilegal.

Săptămâna trecută, Estonia a acuzat GRU de derularea unor operațiuni cibernetice agresive din 2020, vizând Ucraina, state membre NATO și UE, inclusiv Estonia.

Conform Parchetului estonian, GRU a dezvoltat capabilități în domeniul atacurilor cibernetice, pe care le-a utilizat pentru a lansa atacuri atât asupra Ucrainei, cât și asupra altor țări din alianța NATO și Uniunea Europeană, Estonia fiind una dintre țintele acestor atacuri.

Grupul a fost descoperit în timpul operațiunii internaționale denumite Toy Soldier, desfășurată împreună cu 14 servicii din zece țări, în cadrul căreia au fost identificați și trei ofițeri ai unității 29155.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE