Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

George Tuță i-a solicitat lui Clotilde Armand demararea procesului pentru preluarea mandatului: ”Viaţa nici nu se termină cu Clotilde Armand, nici nu începe Tuţă”

George Tuţă, preşedintele PNL Sector 1, a anunţat că, potrivit rezultatelor provizorii, a câştigat mandatul de primar al Sectorului 1 al Capitalei.

El a transmis primarului în funcţie solicitarea oficială de a începe procesul de preluare a mandatului, proces care va fi finalizat în toamnă.

"Voi solicita crearea unei echipe de tranziţie, formată din persoane din primărie şi din specialişti din echipa mea, care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate şi eficienţă.

Mă aştept ca lucrurile să se deruleze în baza unei bune înţelegeri, care ţine cont numai de interesele locuitorilor din Sectorul 1. Echipa de tranziţie trebuie să aibă acces la documente fără îngrădiri şi să lucreze într-un climat de profesionalism şi sinceritate, pentru că viaţa nici nu se termină cu Clotilde Armand, nici nu începe cu George Tuţă.

O să solicit şi întâlniri în persoană cu primarul în funcţie pentru a ne pune de acord asupra aspectelor tehnice şi asupra celor mai bune practici în ceea ce priveşte schimbarea de administraţie", a precizat liberalul, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tuţă a exprimat încrederea în profesionalismul şi integritatea unor angajaţi ai Primăriei Sectorului 1, dar a precizat că va avea toleranţă zero faţă de neregulile pe care le va descoperi şi va acţiona prompt pentru a le corecta.

"Am încheiat un proces electoral intens, care s-a derulat sub semnul corectitudinii şi al atenţiei pentru integritatea rezultatelor. După aproape 80 de ore de la închiderea urnelor, avem confirmate rezultatele anunţate de noi încă de luni dimineaţă, după numărătoarea paralelă: cetăţenii sectorului au votat pentru schimbare. (...) Vreau să îi felicit pe toţi contracandidaţii mei pentru parcursul din campanie.

M-au îndemnat permanent să fiu mai bun, mai la obiect. Începând din acest moment, am ieşit din logica de campanie şi începem să lucrăm pentru cetăţenii Sectorului 1. Nu înseamnă că vom înceta să amendăm derapajele administrative, dar vom avea o atitudine pozitivă, orientată spre construcţie. Mă bazez în continuare pe acei oameni din Primăria Sectorului 1 care au dovedit profesionalism, integritate şi spirit comunitar.

Am însă toleranţă zero faţă de lucrurile pe care le voi regăsi în neregulă în primărie, nu voi ezita să le denunţ şi să le repun de îndată pe făgaşul normal. (...) Vă mulţumesc pentru onoarea de a fi ales primar al Sectorului 1", a mai scris George Tuţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE