Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Cum vor arăta uniformele oficiale de defilare ale Team Romania la Jocurile Olimpice Paris 2024

Comitetul Olimpic şi Sportiv Române a prezentat, luni, uniformele oficiale de defilare ale Team Romania pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.

Culoarea predominantă a vestimentaţiei este galben, un simbol al identităţii naţionale, anunță COSR.

Uniformele sunt create de designerul român Gyarfas Olah

Sportivii români vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 sub noua emblemă Team Romania aprobată de Comitetul Internaţional Olimpic. Uniformele sunt create de designerul român Gyarfas Olah şi sunt fabricate în România de Pandora Fashion.

VEZI GALERIA
8 imagini

Mihai Covaliu, președinte COSR: Team Romania este echipa de a cărei performanţă se leagă speranţele noastre pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 şi în jurul căreia s-au concentrat eforturile şi priorităţile noastre din ultimul an. COSR şi-a propus ca anul acesta România să facă o demonstraţie de încredere în sine, de optimism şi de 'soft power' - ca naţiune progresistă şi valoroasă prin caracter uman, talent şi performanţă. La Paris, sub privirile întregii lumi, Team Romania este România.

"Am numit colecţia Joie de vivre, ca un salut pentru Paris şi ca o expresie sinceră a bucuriei participării”

Designerul Gyarfash Olah a afirmat că această colecţie este "o declaraţie de optimism".

"Am numit colecţia "Joie de vivre", ca un salut pentru Paris şi ca o expresie sinceră a bucuriei participării. Prin puterea acestui concept vestimentar, îmi doresc ca România să facă o declaraţie de optimism lumii întregi", a spus Gyarfash Olah.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 se va desfăşura, pentru prima oară în istoria olimpismului, în afara stadionului, pe râul Sena.

România va fi reprezentată de 107 sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august), la 18 discipline.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE