Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Flacăra Olimpică a ajuns în Paris, în ziua în care francezii marchează ziua națională

E sărbătoare dublă în Franța. În ziua în care francezii marchează Ziua Națională, în Paris a ajuns și Flacăra Olimpică. Orașul Luminilor e în febra pregătirilor pentru cea mai importantă competiție sportivă.

În marile orașe au fost organizate parade și alte evenimente care au adunat mulțimi de oameni. Autoritățile iau măsuri de securitate pentru a prevenit orice incident. Aproximativ 130.000 de polițiști sunt desfășurați în toată Franța în acest weekend.

Parada nu a fost organizată pe Champs-Élysées

Din cauza pregătirilor pentru Jocurilor Olimpice, traseul a fost modificat. Oricum, mulți dintre spectatori au venit special pentru a vedea simbolul celei mai importante competiții sportive din lume. Torța a fost escortată de călăreții Cadre Noir de Saumur.

Mii de oameni au venit în Paris pentru a urmări punctul culminant al ceremoniilor organizate de Ziua Națională. Prin capitala franceză au mărșăluit patru mii de militari, mai puțini în comparație cu anii trecuți. S-a renunțat la parada cu vehicule, dar nu și la show-ul aviatic.

Ceremoniile au loc într-o perioadă în care Franța trece printr-o perioadă delicată. Alegerile anticipate s-au încheiat cu rezultate bune pentru o alianță de partide de stânga, formațiuni care însă nu au obținut majoritate. Președintele Emmanuel Macron a transmis un mesaj de unitate și a vorbit despre problemele de securitate din Europa.

”Securitatea în Europa este în joc, după ce regimul de la Moscova a decis să invadeze Ucraina. MUSCA Franța va continua să își asume responsabilitățile fără a căuta escaladarea conflictului, fără să intrăm în război cu Rusia.”, spune președintele Franței.

Războiul din Ucraina marchează și desfășurarea Jocurilor Olimpice. Sportivii din Rusia și Belarus au primit permisiunea de concura sub steag neutru, spre nemulțumirea Kievului. De altfel, la Paris a fost organizat un marș în memoria soldaților ucraineni care au murit în război.

Jocurile Olimpice vor începe în 26 iulie. 320 de mii de spectatori sunt așteptați să vină la ceremonia de deschidere, care va avea loc pe malurile râului Sena. Pe durata competiției, autoritățile vor desfășura o operațiune de securitate fără precedent, în care vor fi implicați zeci de mii de militari și membri ai forțelor de ordine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE