Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fonduri UE destinate Ungariei, suspendate. Comisia Europeană: Budapesta a încălcat standardele privind statul de drept

Comisia Europeană a suspendat fonduri europene destinate Ungariei, din cauza degradării statului de drept. În cel mai recent raport, Budapesta a fost criticată pentru că a încălcat standardele europene în acest domeniu.

Executivul comunitar a evidențiat, printre altele, faptul că justiția maghiară este sub presiunea politicului, la fel și libertatea de exprimare a magistraților. Iar ameninţările asupra pluralismului presei rămân fără răspuns.

Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție: ”Continuăm procedura Articolului șapte. Am ajuns în fața instanței cu o mulțime de proceduri de infringement privind încălcarea dreptului comunitar în ceea ce privește Ungaria și continuăm să lucrăm la condiționalitate. Și nu am efectuat nicio plată din Planul de Redresare și Reziliență. Din nou există și unele fonduri suspendate în cadrul plăților (...).

Deci, vedeţi că am încercat să fim corecţi, în modul cum am analizat situaţia, dar voi spune că Ungaria este o problemă sistemică reală pentru Comisie în ceea ce privește statul de drept.”

Ungaria, alături de Slovacia și Italia, a fost criticată pentru declinul standardelor democratice, se arată în raportul privind statul de drept publicat de Comisia Europeană, citat de Euronews.com.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE