Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Florida: Autoritățile interzic carnea creată în laborator la doar un an după ce au aprobat vânzarea ei către populație

Carnea creată în laborator a fost interzisă în Florida, la doar un an după ce guvernul a aprobat vânzarea ei către populație. Zeci de clienți s-au adunat la o petrecere cu degustare, pentru o ultimă porție de pui „artificial”. Și alte guverne se gândesc acum să o interzică, pe motiv că ar putea afecta afacerile fermierilor, dar și pentru că poate prezenta risc pentru populație.

Carnea produsă în laborator, interzisă în Florida

Invitații la petrecere au fost serviți cu tartine cu pui „sintetic” și avocado, cremă de ardei și germeni de sfeclă.

Este ca și cum ai mânca piept de pui. Dacă îmi spui că este pui de cultură sau pui adevărat, nu aș face diferența.

Textura în sine este puțin diferită, dar gustul a fost foarte, foarte bun. Mult mai bun decât mă așteptam.

Mika Leon, proprietară restaurant: Când îl gătești, sfârâie și se gătește la fel ca puiul, ceea ce e o nebunie, iar atunci când îl mănânci, este suculent.

Statele Unite au aprobat în iunie anul trecut folosirea cărnii cultivate din celule, iar două companii din Miami au început imediat să o producă și să o vândă. În Florida și Alabama, însă, carnea și fructele de mare crescute în laborator sunt interzise. Mai sunt și alte state care se pregătesc să restricționeze consumul de carne artificială.

Cred că ar trebui să ni se permită să mâncăm ceea ce alegem să mâncăm. Florida este despre piață liberă, alegere personală și libertăți personale. De ce nu putem mânca ceea ce vrem să mâncăm?

Carnea este produsă în rezervoare din oțel folosind celule prelevate de la animale vii. Celulele sunt hrănite cu amestecuri speciale de apă, zahăr, grăsimi și vitamine. Fondatorul uneia dintre companiile producătoare susține că laboratorul său seamănă mai degrabă cu o fabrică de bere sau cu o fabrică de procesare a laptelui.

Uma Valeti, fondatorul unei companii producătoare de carne artificială: Carnea cultivată este carne făcută din celule animale. Este delicioasă, carnea pe care vrem să o mâncăm. Noi vindem pui, îl vindem clienților cărora le place produsul.

În România, carnea artificială este interzisă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE