Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filmul „Albă ca Zăpada”, marcat de controverse. Remake-ul primei pelicule animate Disney a adunat peste un milion de dislike-uri pe YouTube

Primul trailer al remake-ului Disney „Albă ca Zăpada” a atins un nou prag și a primit peste 1 milion de dislike-uri pe YouTube. Trailerul a adunat doar 86.000 de like-uri de la lansarea sa pe 9 august 2024, ceea ce înseamnă că pentru fiecare like, trailerul a primit aproximativ 13 dislike-uri, arată 9gag.

„Albă ca Zăpada” este un remake al filmului „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, primul film de animație Disney. În remake joacă Rachel Zegler în rolul Albei ca Zăpada și Gal Gadot în rolul Reginei Rele.

Oamenii au lăsat comentarii criticând filmul:

  • „În sfârșit au reușit. Au făcut un film pe care nimeni nu o să-l pirateze.”
  • „Albă ca Zăpada: „Nu am nevoie de un bărbat!” Prințul: „E în regulă. Eu sunt aici pentru mama ta vitregă.”
  • „Uau, Disney. Sunteți cu adevărat incredibili. V-a luat 3 ani, multiple rescrieri, CGI inutil și 209 milioane de dolari doar ca să mă bucur de secțiunea de comentarii a unui film pe care nu-l voi viziona niciodată. Vă mulțumesc.”
  • „Țin cu mărul otrăvit.”
  • „Regina Rea nu are niciun motiv să fie geloasă.”

Filmul a fost implicat în mai multe controverse, cum ar fi distribuirea lui Rachel Zegler în rolul Albei ca Zăpada, deși prințesa este descrisă ca având pielea „albă ca zăpada”.

Zegler a primit critici și pentru comentariile sale despre povestea originală. Într-un interviu pentru Variety, ea a menționat schimbările făcute în remake, spunând: „nu mai este 1937”.

„[Albă ca Zăpada] nu va fi salvată de prinț. Și nu va visa la iubirea adevărată. Ea visează să devină liderul care știe că poate fi.”, a declarat Rachel Zegler.

De asemenea, piticii sunt acum reprezentați ca personaje CGI, în urma criticilor aduse de actorul Peter Dinklage cu privire la portretizarea nanismului. Unii susțin că intervenția lui Dinklage a privat de oportunități actorii care s-ar fi potrivit pentru rolurile celor șapte pitici.

Peter Dinklage, cunoscut pentru rolul său din „Game of Thrones”, a criticat Disney pentru dublul standard în adaptarea live-action a filmului „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”. Deși studioul a fost mândru de distribuirea unei actrițe latina, Rachel Zegler, în rolul Albei ca Zăpada, Dinklage a subliniat că povestea continuă să perpetueze stereotipuri negative legate de nanism. El a menționat că Disney ar fi trebuit să reevalueze întreaga poveste, criticând prezentarea clasică a piticilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE