Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fals jandarm înarmat, prins la un eveniment organizat pentru Ana Maria Bărbosu în Focșani

Un bărbat înarmat cu un pistol de airsoft, care purta fără drept ceea ce părea a fi o uniformă a Jandarmeriei, a fost prins de jandarmi, joi seara, la Focșani, în timpul unui eveniment dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris.

Bărbatul a fost legitimat de forțele de ordine și dus la audieri.

”Echipajul din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Focşani, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu la o adunare publică avizată, în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani, a identificat un bărbat purtând obiecte vestimentare cu însemnele «Jandarmeria» şi având asupra sa un pistol care, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este de tip airsoft.

S-a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei în cauză, stabilindu-se faptul că acesta nu avea dreptul de a purta uniforma şi nici de a deţine arme neletale la adunările publice", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

Tânărul de 22 de ani cu domiciliu în județul Ilfov a fost condus la sediul Poliţiei, iar pistolul pe care-l avea asupra sa a fost ridicat pentru a fi confiscat. El ar putea fi cercetat pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Potrivit Agerpres, gimnasta Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a primit, joi, titlul de Ambasador al municipiului Focşani, în cadrul unei eveniment care i-a fost dedicat, organizat în Piaţa Unirii din centrul oraşului, unde sportiva a fost întâmpinată de aproape o mie de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE