Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eroii României laudă performanța lui David Popovici la JO 2024. Nadia Comăneci: ”Este Fabulos! Excelent!”

Ca să înțelegi performanța unui sportiv trebuie să fi fost cel puțin o dată la o competiție mondială. Este și Cazul Nadiei Comăneci, a Elisabetei Lipă, a Cameliei Potec sau a lui Mihai Covaliu. Toți știu cât de mult înseamnă pentru David Popovici să obții o medalie la Jocurile Olimpice. 

Nadia Comăneci: „Este Fabulos! Excelent!”

Nadia Comăneci, prima gimnastă din istorie care a primit nota perfectă de 10 la Jocurile Olimpice, recunoaște munca și dedicarea necesare pentru a obține aurul olimpic.

Nadia Comăneci, campioană olimpică la gimnastică: ”A intrat în istorie cu prima medalie de aur, pentru că este prima istorică și această medalie care se adaugă la palmaresul lui de înotător fabulos. Mă bucur că am putut să fiu alături de toate delegațiile. Este mai emoționant decât aș fi fost eu în concurs pentru că realizez că este cineva care tot așa a muncit ani și ani și ani și am stat și m-am gândit... Am văzut ieri că au repostat poza de acum 10 ani, când i-am dat prima medalie, când era junior. Și mă gândesc în spate, așa cum cum începe fiecare când este pasionat de un sport. Și ani și ani și ani de muncă și uite că visul lui s-a împlinit. România este cunoscută prin gimnastică, prin natație, prin Camelia Potec, prin tenis, bineînțeles și acum înot masculin. Este fabulos! Excelent!” 

Camelia Potec: ”Înotul Românesc a Revenit în Elita Mondială”

Campioană olimpică la înot, Camelia Potec, și-a exprimat mândria pentru reușita lui David Popovici, subliniind importanța acestei performanțe pentru sportul românesc.

Camelia Potec, campioană olimpică la înot: ”Ne bucurăm că, iată, încheiem această ediție a Jocurilor Olimpice cu două medalii, una de aur și una, una de bronz, câștigate amândouă de campionul nostru olimpic, David David Popovici. Este ceva ce la început părea doar un un vis, iată că acum este realitate și suntem foarte, foarte mândri. Mândri că iată avem două medalii olimpice, titlu olimpic și mândri că înotul a revenit din nou în elita mondială, a revenit din nou în elita olimpică după 20 de ani.” 

Elisabeta Lipă, una dintre cele mai mari canotoare din istorie, a vorbit despre importanța diversității medaliilor în palmaresul unui sportiv de elită.

Elisabeta Lipă, campioană olimpică la canotaj: ”Să pleci de la Jocurile Olimpice cu un aur și cu un bronz este ceva extraordinar, pentru că eu consider că în palmaresul fiecărui sportiv trebuie să existe, toate culorile, în panoplia lui.” 

Campion olimpic la scrimă și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a evidențiat impactul pozitiv al performanței lui David asupra întregii delegații olimpice a României.

Mihai Covaliu, campion olimpic la scrimă: ”Cei care și-au propus să vină aici să câștige medalii, să urce pe podium, să câștige medaliile, să-și depășească cea mai bună performanță pe care ei o au și David intrând primul, având primul această posibilitate, finalele la la natație fiind primele, el a adus un o încredere și o energie foarte bună. Trebuie să fie exemplu de urmat și mai ales faptul că după ce termini competiția, așa cum a spus David, să fii super mulțumit.” 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE