Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Epidemie de holeră în Sudan. Autoritățile spun că peste 22 de oameni au murit din cauza holerei

Sudanul se confruntă cu o epidemie de holeră, care a provocat moartea a peste 20 de oameni și îmbolnăvirea a sute de persoane în ultimele săptămâni, au anunțat autoritățile. Criza sanitară a apărut într-un moment în care țara este deja afectată de un conflict intern, dar și de inundații severe.

Ministrul interimar al Sănătății din Kassala a declarat că cel puțin 22 de persoane au decedat din cauza holerei în întreaga țară, iar numărul cazurilor confirmate a depășit 300. 

Ali Adam, ministru interimar al Sănătății al statului Kassala: ”Statul Kassala este format din 11 localități; șase dintre ele au cazuri confirmate. Aceste localități includ Wadi Al-Helu, care a fost primul, precum și Kassala. Desigur, holera este o boală legată de calitatea apei potabile, precum și de un mediu neigienic, cu un număr mare de insecte care ajută la răspândirea bolii. Numărul cazurilor a ajuns la peste 300, inclusiv 22 de decese.” 

Organizația Mondială a Sănătății a raportat însă anterior că, până la data de 28 iulie, holera a provocat 78 de decese în Sudan  și a infectat peste 2.400 de persoane. 

 Abu Bakr Mohamed, medic la Spitalul didactic Kassala: ”Dacă există un caz suspect de holeră, acesta este transferat la secția de urgențe și izolare. Acolo, medicii sunt disponibili 24 de ore din 24. Medicii clasifică cazul și îl stabilizează, iar dacă se dovedește că este necesar, tratamentul începe imediat. Dacă nu, pacientul se întoarce acasă după ce a fost stabilizat pentru că spitalul nu are capacitatea de a accepta multe cazuri.” 

Potrivit OMS, holera este o infecție bacteriană cu dezvoltare rapidă, extrem de contagioasă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE